Groepsaccommodatie Nieuwkarspel in Waarland - Wandernan

Groepsaccommodatie Nieuwkarspel in Waarland

Tijdens ons zesde vriendenweekend verbleven we in groepsaccommodatie Nieuwkarspel in Waarland. Grappig, want het ligt dichter tegen Oudkarspel aan dan in Waarland.

Waarom groepsaccommodatie Nieuwkarspel?


Ik vind het altijd eerlijk om te vertellen waarom ik voor deze accommodatie koos. In dit geval was de accommodatie door een ander stel geregeld. We willen altijd minstens zeven slaapkamers, het liefst met eigen badkamer en veel te spelen voor de kinderen.

Locatie

Groepsaccommodatie Nieuwkarspel ligt tegen het dorpje Oudkarspel aan. In de buurt kun je wandelen in de duinen, op het strand en in het bos. Stadjes als Schagen, Hoorn en Alkmaar liggen in de buurt. Het dorp Langedijk, waar de accommodatie tegenaan ligt heeft een museum. De Broeker Veiling, een oude groentenveiling. Daarnaast heeft het dorp karakteristieke huisjes en een prachtig waterrijk gebied waar je kunt varen en kanoën. Een kleine supermarkt vind je op 400 meter afstand. Een grote op twee kilometer (daar zijn ook wat winkels als een HEMA, Kruidvat, groentenman, slager, bakker en speelgoedwinkel).

Bijzonderheden faciliteitenDeze groepsaccommodatie kun je in delen huren. Wanneer je het hele huis huurt heb je beschikking over twee supertoffe hutten, een spelletjeskast met inhoud, een groot grasveld met doeltjes en een trampoline (deze is niet ingegraven en er staat geen net omheen). Er zijn twee schommels en een dartbord.
Er is een kast met infofolders over de omgeving. Er zijn twee keukens en drie koelkasten, twee vaatwassers en een oven. Buiten, onder het afdak staat een bbq klaar en een rij picknicktafels. De tafels staan onder een ruime overkapping. Ook met iets minder weer kun je dus lekker buiten eten.

De kamers zijn voorzien van echt fijne bedden en een nette doucheruimte. Elke kamer heeft zijn eigen sanitair, wat echt heel fijn is! Er zijn voldoende dekbedden en kussens aanwezig, tevens heeft elke kamer een een eigen kast.

Er is geen verduistering in de slaapkamers. Heb je kinderen mee die overdag moeten slapen, dan zijn de kamers erg licht. (TIP: neem een rol aluminiumfolie mee om de ramen te blinderen. Dit doe je er in een handomdraai op, zonder dat je iets van plak nodig hebt en haal je er dus ook zo weer af).

Plus en min

+ weids uitzicht
+ drie woonruimtes, waardoor iedereen een eigen plekje kan vinden
+ toffe speelhutten
+ leuke omgeving met veel mogelijkheden voor uistaptjes
(zie hiervoor de site www.langedijkeruitje.nl)

-/- qua veiligheid kan er nog een en ander verbetert worden. Een ingegraven trampoline en een hek rondom (met name bij de sloot), traphekjes en een haak voor de losse trapjes bij de hutten zou alles net even leuker maken voor bezorgde ouders

Voor wie een aanrader?

    • vriendengroepen
    • wanneer er kinderen mee zijn vanaf een jaar of zes
    • senioren zullen hier ook een fijn bed vinden, er zijn twee slaapkamers op de begane grond met een bad en een aparte doucheruimte.

Ik betaalde…

We betaalden EUR 250,- per stel (twee volwassenen en twee kinderen) voor deze accommodatie.

Deze groepsaccommodatie’s vind je misschien ook interessant:

Spellen voor een geweldig vriendenweekend
Er zijn 2 reactie's

  1. Wat goed dat jullie steevast elk jaar een vriendenweekend doen. Voorheen bleef het bij ons vaak bij goede intenties, maar dit jaar willen we met ons groepje dames echt een weekend weggaan. Even weg van de dagelijkse beslommeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *