Met onze vriendengroep van dertien volwassenen en twaalf kinderen onder de negen jaar, is het elk jaar weer een uitdaging om een mooie groepsaccommodatie te vinden. Ook dit jaar vonden we weer een pareltje in groepsaccommodatie Nieuw Bornrif.

Waarom koos ik deze accommodatie?
Ik zocht iets op Texel met minstens zeven slaapkamers. De prijs was belangrijk en er moet altijd iets te spelen zijn. We vinden het ook fijn om onze accommodatie niet te hoeven delen met andere mensen.

nieuw bornrif

Accommodatie
De slaapkamers zijn eenvoudig ingericht met stapelbedden, voorzien van matrassen met een plasticlaag. Elke kamer heeft een kast of bergruimte, alle bedden zijn voorzien van een synthetisch dekbed en een kussen. Beddengoed is verplicht en moet je zelf meenemen. Dat lijkt me logisch.
Alle kamers hebben een deur of raam wat open kan. Er zijn twee toiletruimten en twee doucheruimten (twee douchehokjes), de douchehokjes kunnen op slot.
In de gang vind je een zeer uitgebreide spelletjeskast. Niet alle spellen zijn compleet, dat kun je verwachten.

Nieuw Bornrif9
In de woonkamer zijn drie lange tafels met prima stoelen en banken met kussen. Er is een zithoek met prettige banken en een grote televisie. Daarnaast is er nog een kleine zithoek.
Er is ruimte genoeg op bijvoorbeeld een box neer te zetten.
De keuken is bijzonder prettig en professioneel. Een enorme koelkast (waar een krat bier onderin past), een ruime voorraadkast, voldoende potten en pannen, en ruim voldoende bestek en aardewerk en plastic servies voor de kinderen. Er is een oven, een grote koffiezetter. Geen magnetron!
De tuin is ruim en bijna helemaal afgezet. In de tuin vind je een klimtoestel, een trampoline, is er voldoende ruimte om te voetballen en er is een wip. Daarnaast zijn er een aantal picknicktafels. Vanaf hier heb je weids uitzicht over de omgeving.
Onze kinderen vonden het super om in het tuinhuisje te spelen. Daar staat een enorme kist met megablocks. Wel een klein minpuntje in de veiligheid, het zware deksel van die kist kan je niet vastzetten en natuurlijk kletterde deze een keer op de hand van een van onze kinderen. Dat werd een dikke blauwe hand.

Nieuw Bornrif4

Nieuw Bornrif2
Nieuw Bornrif3
Nieuw Bornrif5
1

Locatie
De locatie is perfect. Op tien minuten lopen het gezellige De Koog, met een grote Jumbo supermarkt. Zeer centraal op het eiland gelegen, je kunt alle hoeken van het eiland binnen twintig autominuten bereiken.
Het is ‘s avonds heerlijk stil!

Nieuw Bornrif

Dit was ‘s morgens, ook stil…


+ en –

+ goede prijs/kwaliteit verhouding
+ redelijk nieuw sanitair
+ veel speelmogelijkheden voor kinderen
+ vriendelijke eigenaars, flexibel

-/- het had iets schoner gemogen
-/- veiligheid, het zou fijn zijn als de tuin volledig afgesloten kon worden en het deksel van de houten kist vastgezet kon worden
-/- gehorig, je hoort de kuchjes van hoestende kinderen, oordoppen waren bij ons in de groep een perfecte oplossing voor dat ‘probleem’
-/- de bordjes met regels die overal hangen zijn enerzijds prettig (want iedereen weet waar hij aan toe is), maar mogen wel iets vriendelijker

Voor wie een aanrader
Vriendengroepen met kinderen. Deze groepsaccommodatie is geschikt voor groepen van 25 tot 42 personen.

Nieuw Bornrif6

Wie kan het beter skippen?
De bedden zijn prima voor een paar nachtjes. Wanneer je snel last hebt van je rug en een goed bed belangrijk is, zoals voor senioren, dan zou ik het laten.
Wil je een enorm feest tot diep in de nacht vieren met je vrienden, dan is dit ook niet de aangewezen plek.

Ik betaalde…
EUR 787,50 voor de accommodatie.
EUR 80,00 toeristenbelasting.
EUR 30,00 energiekosten (vaste prijs).
EUR 60,00 eindschoonmaak.

Voor aankomst voldoe je een borg van EUR 120,-, die twee dagen na terugkomst al weer op mijn rekening stond. Keurig!

***
Na het lezen van de blogpost reageerde Irene geweldig door in te gaan op de genoemde punten en ze beloofde even te kijken naar de houten kist. Geweldig!
***

Print Friendly, PDF & Email