Bij mij zijn januari en februari altijd budgetmaanden. De maand waarin ik kasten leeg maak (overtollige kerstboodschappen), troep opruim en een gedeelte daarvan op Marktplaats zet.
Ik vond heel veel leuke kortingen op uitstapjes, waar jij vast ook iets aan hebt. Doe er je voordeel mee en ga ook gratis of bijna gratis op pad.

Goede doelen

Het liefst zou ik bijna iedereen wat geven. Ik ben niet zo’n cynicus die zegt ‘dat alles toch aan de strijkstok blijft hangen’. Ik denk nog altijd dat een deel toch bij dat doel terechtkomt en het dus de moeite waard is. Ook al vind de voorzitter van de club dat het perfect ok is om in een Bentley op naam van de stichting rond te rijden. Ok, dat laatste zou me wel een beetje steken.

De laatste tijd valt mij op dat er behoorlijk wat goede doelen zijn waar je zelf een leuk voordeel uit kunt halen. En nee, dat is niet erg. Dat mag.

WNF Kids
3-6 jaar WNF – Bamboeclub
6-12 jaar WNF Rangerclub
vanaf 12 jaar: WNF Lifeguard

Kosten: vanaf EUR 2,25 – EUR 3,95 per maand steun je het WNF en krijgt je kind een clubblad of posterzine.

Jouw voordeel: heel veel bonnen voor gratis toegang of mooie kortingen. Op bv. Artis, Wildlands, Dippiedoe en Ecomare.

ww - 4

Natuurmonumenten
Van natuurmonumenten heb je Oerrr voor kinderen, waarover ik, sorry, matig enthousiast ben.
Liever steun ik Natuurmonumenten zelf.

Kosten: Vanaf een bedrag van EUR 25,- per jaar of EUR 2,25 maandelijks.

Jouw voordeel: je ontvangt een uitgebreide gids met routes van Natuurmonumenten in heel NL. Een geweldige bron van inspiratie!
Daarnaast krijg je korting in de webwinkel, een magazine en korting op door Natuurmonumenten georganiseerde activiteiten.

Jump
Heel iets anders… het Nationale Ballet. Maak je je kind lid van juniorclub Jump dan krijg je een eigen login én toegang tot een van de activiteiten (op inschrijving) per jaar. Dat kan een meet & greet zijn met een van de dansers of een workshop. Daarnaast mag je elk jaar mee doen met de dansdag. Er is ook een leuk welkomstpakket. Cultuur heeft het zwaar, dit is een leuk goed doel!

Kosten: EUR 12,50 per jaar.

Jouw voordeel: één activiteit per jaar

Bibliotheekpas

Met je biebpas (voor veel kinderen tot en met 18 jaar gratis!) krijg je korting op verschillende dingen (zoals daar zijn, bioscoopkaartjes en musea), check deze site even: Voordeel met je biebpas.
Daarnaast worden er regelmatig extra activiteiten georganiseerd, themaknutselmiddagen, theatervoorstellingen en lezingen.

Vakantieveilingen

Afgelopen week regelde ik een high tea voor twee personen voor EUR 17,- en een pannenkoekengourmet voor vier personen voor EUR 13,-.
Beide inclusief de administratiekosten à EUR 5,-

Twee dingen waar je goed op moet letten:
– check de voorwaarden zorgvuldig, is jouw arrangement nog wel te boeken op een dag dat jou uitkomt? Voor hoeveel personen is het?
– zijn er geen toeslagen op dagen dat jij wilt gaan?

De beste tijd om te bieden, natuurlijk verschilt wel eens, maar wat ik heb gemerkt is dat je rond half negen ‘s morgens(half Nederland brengt kinderen naar school, staat in de file of komt hijgend aan bij het kinderdagverblijf) en rond half zes tot zeven uur ‘s avonds (half Nederland zit nog bij een sportclubje, roert in pannen, doet boodschappen of weet ik veel wat) goed tijden zijn. In het weekend is zaterdagtussen 10 en 12 uur ook een goede tijd voor de beste deals. Ook helpt het om nieuwe deals te spotten. Ok, hiervoor moet je een junkie zijn. Ik ben dat bij vlagen. Dan hou ik het een paar ochtenden in de gaten en heb ik genoeg om me het komende half jaar te vermaken.
Op deze manier zijn we vorig jaar voordelig naar het dierenpark in Emmen geweest, met de stoomtram naar Medemblik en naar het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Alleen de high tea in Volendam viel erg tegen.

Open dagen

Ontzettend leuk om met kids te bezoeken, open dagen. Ik vind vaak op Kidsproof bij de agenda de leukste uitjes. Hartstikke gratis. Dansdemo’s, proefjes doen in een lab, wat je maar wilt.
Nog educatief verantwoord ook.

Altijd gratis

Speur op internet naar gratis uitstapjes in de buurt (perfecte klus voor een regenachtige avond of suffe zondag). In Noord-Holland zijn dat bijvoorbeeld de zorgboederij in Spaarnwoude en de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos.
Ook theaters organiseren soms een speciale kindermiddag.

Altijd gratis, ook vast in jouw buurt:
– de kinderboerderij
– de natuur (bos, strand)
– een stadswandeling (eventueel geprint of via GPS, fototoestel en rugzak met lekkers mee)
– bezoekerscentra van Staatsbosbeheer en PWN

Museumjaarkaart

Ok, de aanschaf is even pittig. EUR 55,- voor een volwassene en EUR 27,50 voor jongeren tot 18 jaar.
Eigenlijk valt dat best mee hè? Daar heb je een jaar plezier van!

Spaar Airmiles

Ik spaar al jaren airmiles. En gebruiken doe ik ze niet zo heel vaak. Inmiddels zijn mijn punten dus lekker opgelopen. Je kunt je punten onder andere inleveren voor een dagje Efteling, Snowworld, een ‘behind the scenes’ tour op Schiphol, de Beekse Bergen en Wildlands (hét nieuwe dierenpark in Emmen).

Verveel je je echt een keer, maak dan een soort moodboard met daarop alles wat je dit jaar graag zou willen doen. Betrek de kids er vooral in. Ik heb ooit gehoord van iemand die dat jaar thuis bleef, maar aan het begin van die eindeloos lange zomervakantie een behangrol had opgehangen, waarop de kinderen alles mochten schrijven waar ze naar toe wilden. Zodra er iemand vrij was konden ze iets gaaan doorstrepen.

Deze tips hoef je niet voor jezelf te houden hè?

Print Friendly, PDF & Email