Kortingen, budget en gratis uitstapjes - Wandernan

Kortingen, budget en gratis uitstapjes

Bij mij zijn januari, februari en september altijd budgetmaanden. De maand waarin ik kasten leeg maak (overtollige boodschappen), troep opruim en een gedeelte daarvan op Marktplaats zet.
Maar ik wil er toch op uit en ging, ook voor jou op zoek naar de leukste gratis uitstapjes en bijna gratis uitstapjes.

Goede doelen

Het liefst zou ik bijna iedereen wat geven. Ik ben niet zo’n cynicus die zegt ‘dat alles toch aan de strijkstok blijft hangen’. Ik denk nog altijd dat een deel toch bij dat doel terechtkomt en het dus de moeite waard is. Ook al vind de voorzitter van de club dat het perfect ok is om in een Bentley op naam van de stichting rond te rijden. Ok, dat laatste zou me wel een beetje steken.

De laatste tijd valt mij op dat er behoorlijk wat goede doelen zijn waar je zelf een leuk voordeel uit kunt halen. En nee, dat is niet erg. Dat mag.

WWF Rangers

WWF rangers zijn ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

Kosten: vanaf EUR 3,95 per maand steun je het WWF en krijgt je kind het clubblad

Jouw voordeel: heel veel bonnen voor gratis toegang of mooie kortingen op dagjes uit.

Natuurmonumenten

Van natuurmonumenten heb je Oerrr voor kinderen, waarover ik, sorry, matig enthousiast ben.
Liever steun ik Natuurmonumenten zelf.

Kosten: Vanaf een bedrag van EUR 25,- per jaar of EUR 2,25 maandelijks.

Jouw voordeel: je ontvangt een uitgebreide gids met routes van Natuurmonumenten in heel NL. Een geweldige bron van inspiratie! Daarnaast krijg je korting in de webwinkel, een magazine en korting op door Natuurmonumenten georganiseerde activiteiten.

Vakantieveilingen

Twee dingen waar je goed op moet letten:
– check de voorwaarden zorgvuldig, is jouw arrangement nog wel te boeken op een dag dat jou uitkomt? Voor hoeveel personen is het?
– zijn er geen toeslagen op dagen dat jij wilt gaan?

De beste tijd om te bieden, natuurlijk verschilt wel eens, maar wat ik heb gemerkt is dat je rond half negen ’s morgens(half Nederland brengt kinderen naar school, staat in de file of komt hijgend aan bij het kinderdagverblijf) en rond half zes tot zeven uur ’s avonds (half Nederland zit nog bij een sportclubje, roert in pannen, doet boodschappen of weet ik veel wat) goed tijden zijn. In het weekend is zaterdagtussen 10 en 12 uur ook een goede tijd voor de beste deals. Ook helpt het om nieuwe deals te spotten. Ok, hiervoor moet je een junkie zijn. Ik ben dat bij vlagen. Dan hou ik het een paar ochtenden in de gaten en heb ik genoeg om me het komende half jaar te vermaken.

Zaanse Schans

Wist je dat een bezoek aan de Zaanse Schans gratis is? Alleen voor de molens betaal je entree! Je kunt zelfs gratis parkeren als je mijn tips leest: de Zaanse Schans is gratis.

Social Deal

Need I say more?

Open dagen

Ontzettend leuk om met kids te bezoeken, open dagen. Ik vind vaak op Kidsproof bij de agenda de leukste uitjes. Hartstikke gratis. Dansdemo’s, proefjes doen in een lab, wat je maar wilt.
Nog educatief verantwoord ook.

Altijd gratis

Speur op internet naar gratis uitstapjes in de buurt (perfecte klus voor een regenachtige avond of suffe zondag). In Noord-Holland zijn dat bijvoorbeeld de zorgboederij in Spaarnwoude en de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos.
Ook theaters organiseren soms een speciale kindermiddag.

Altijd gratis, ook vast in jouw buurt:
– de kinderboerderij
– de natuur (bos, strand)
– een stadswandeling (eventueel geprint of via GPS, fototoestel en rugzak met lekkers mee)
– bezoekerscentra van Staatsbosbeheer en PWN

Museumjaarkaart

Ok, de aanschaf is even pittig. Doe dat in een maand waarvan je weet dat je standaard niet al te veel kosten hebt. Vervolgens heb je een heel jaar fun!
Lees hier wat wij deden met onze Museumkaart.

Spaar Airmiles

Ik spaar al jaren airmiles (vooral handig als je klant bent bij Shell, Etos, AH, Essent en Praxis).

En gebruiken doe ik ze niet zo heel vaak. Eens per jaar scoren wij er een gratis uitje mee. Die net te dure dierentuin of een pretpark. Ook leuk voor een middagje bioscoop!

ANWB autoroute

Ik ben fan van de ANWB autoroutes. Zoek een mooie route uit, zorg voor vermaak op de achterbank en veel lekkers voor onderweg. Stop hier eens voor een kopje koffie, daar eens voor een museum, mooi uitzicht of een verstopte speeltuin. 15 Beschreven routes vind je hier: ANWB.

Moodboard

Verveel je je echt een keer, maak dan een soort moodboard met daarop alles wat je dit jaar graag zou willen doen. Betrek de kids er vooral in. Ik heb ooit gehoord van iemand die dat jaar thuis bleef, maar aan het begin van die eindeloos lange zomervakantie een behangrol had opgehangen, waarop de kinderen alles mochten schrijven waar ze naar toe wilden. Zodra er iemand vrij was konden ze iets gaaan doorstrepen.

Deze tips hoef je niet voor jezelf te houden hè? Weet jij nog gratis uitstapjes voor mij?

Ontvang alle posts in je mailbox

Hier kun je je opgeven als abonnee, je ontvangt dan elke nieuwe post in je mailbox!
Loading

Er is 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *