De week van het gala. En dat had nogal wat voeten in aarde, maar het was de moeite waard om voor één keer te over the top te gaan. Ik was vooral ook nieuwsgierig of het vijf sterren hotel aan mijn verwachting zou voldoen.

Maandag
Monday, funday, Noor is overstapt naar een andere balletles, dus tegenwoordig hoeven we maandagmiddag helemaal niets. En dat is best lekker!

Dinsdag
Ik ga naar de kapper. ‘Daantje, wat moet ik in godsnaam met mijn haar doen met zo’n gala?’
‘Doe maar een Grace Kelly rol, dat red je. Is écht heel makkelijk!’
Gelukkig is het die ochtend niet druk met klanten in de salon. En kunnen we na mijn verf- en knipbeurt oefenen. Eeuwig dank Daantje van Nr78 in Bergen. Ze legt me alle trucjes uit. Niet touperen aan de voorkant van je pluk, een pluk op de bovenkant vastzetten, een lijn trekken vanaf je tempels (ha de ha!). Ik zie er fantastisch uit.

Wow… kijk mij eens.. *PROEST*

P heeft stress, want hij moet heel zijn pak nog regelen.
Let op! Man stapt in auto. Rijdt naar de kledingverhuur, past een pak en komt een uur later weer terug. Klaar.
Vrouw; tas, schoenen, jurk, haar, nagels, make-up, onderjurk…
Man mag niet zeuren. Vind ik dan.

We beginnen aan Midnatsol of Midnight Sun, een Zweeds/Franse serie op Netflix. welke ik lieve G aanraadde. Wow, sterk begin en heel veel prachtige beelden van Zweden.

Woensdag
Ik heb een afspraak met J. We hebben een mooi plan om een kleinschalig groepje ondernemers bij elkaar te brengen. We geven het vorm en denken na over de inhoud. Erg leuk om te doen, zeker omdat J in een heel andere tak van sport zit als ik. Een paar uur later hebben we zo’n beetje alles concreet. Fijn, iemand met wie het zo snel schakelen is.
Mijn nieuwe tasje komt binnen. En hij is precies zoals ik hoopte.

Liefde op het eerste gevoel

Donderdag
Er komt een nieuwe klant binnen zeilen waar ik heel veel zin in heb om het te gaan aanpakken. Wat heb ik toch een supertof werk.

schoentje zetten

Keihard zingen. Als je dit later leest lieve Noor, in die doos, achter je, zit je Baby Born paard.

Vrijdag
Ik doe vrij veel in een ochtend tijd. En daarna is het tijd om lekker te lunchen met die kindjes. Alleen zijn ze eg moe. Ze gaan allebei naar bed. Waardoor ik ook ‘s middags nog even tijd heb om iets te doen. Het is hard nodig. Gelukkig heb ik de komende week geen afspraken overdag (hoewel die altijd leuk zijn natuurlijk, daar niet van!), zodat ik even flink kan doorpakken.

Zaterdag
‘s Nachts zeilt er een mail binnen waar mijn blogmatties van Expeditie Kids Enzo en ik heel blij mee zijn. In februari gaan we met zijn allen én de kinderen op avontuur. Het blijft nog heel even spannend voor jullie met wie en waar. Ik hoop jullie volgende week meer te kunnen vertellen.

Dé dag van het gala. P gaat ‘s morgens met Noor naar improvisatieles in Julianadorp. Ik pak mijn make-up en haarspullen bij elkaar en maak foto’s voor Insta Stories. Zo konden degenen die dat wilden de hele dag volgen wat ik deed in aanloop naar het gala.

‘s Morgens voor douchebeurt 1 oefen ik nog 1x mijn make-up. Bij het er af boenen beginnen mijn oogleden zeer te doen. Ik doe geen make-up meer op en zelfs een bril… en zo ga ik naar de Sinterklaasoptocht in het dorp, waar de halve school staat. Met mijn kale kont gezicht.

Tussendoor is het nog even tijd om Sinterklaas in het dorp te verwelkomen. Het is altijd zo gezellig! Ze nemen echt de tijd om alle kinderen een handje en cadeautjes te geven.

De schoenen!

De stash, hier ligt trouwens een kwart nog niet bij, achteraf. Primers, fixers, en geranium shampoo.

Ik heb geen zilverpoets in huis, maar mijn armband is echt een beetje vies. Snel zoek ik op internet een quick fix. Soda en water. Het bruist en het sist en ik vraag me af wanneer die glamour nu echt gaat beginnen.

Wie ligt daar nu bij onze spullen?

Rond twee uur gaan we naar Noordwijk. We komen aan en ik schrik van de grootte van Huis Ter Duin. Ik heb geen make-up op en mijn bril op mijn neus. Ik zie andere vrouwen in joggingbroek naar binnen wandelen.
We krijgen een kamer op de 10e verdieping. In de glazen lift zoeven we naar boven.


De kamer valt een beetje tegen. Het bed ziet er heerlijk en comfortabel uit en ons uitzicht is leuk, op de duinen, waar langzamerhand alle lichtjes aan gaan. Maar de rest is wel een beetje gedateerd en de kamer niet erg ruim. Ik heb veel betere vier sterren hotels gezien. Maar dat dus puur voor jouw info. Niet om te klagen. Die oude Nederlandse badhotels hebben het gewoon niet voor mij. Ooit sliep ik ook in het Kürhaus (detail, dat was een gewonnen veilingitem van een gala waarop ik zelf niet aanwezig was) en ook daarvan was ik niet onder de indruk.

Love the view, zei ik dat al?

Eerst een masker, die belachelijk snel intrekt…

Na de douche mocht ik beginnen met het allerleukste klusje. De make-up. Smokey eyes.
Af en toe moest ik de badkamer even uit, want ook P moest nog scheren en douchen.

Kan, ik tenminste koddige selfies naar de Insta-volgers sturen… Hebben er nog meer mensen zo’n hekel aan die LIVE foto’s op je iPhone?

De make-up zit er half op, ik begin met mijn haar. In gedachte hoorde ik de aanwijzingen van Daantje. Glád föhnen.

Bovenste pluk touperen… P vind het wel fierce zo, het mag ook zo blijven… ha ha

Foto maken om te zien of het achter ook goed zit. (die pluk moest er nog tussen, dat begrijp je)

Mocht er iemand tips nodig hebben,… ik snap het nu dus helemaal…
Jurk aan. Nog steeds op mijn catpad Falke sokken. Zo lang mogelijk die hakken laten staan!
Nog de laatste hand aan de make-up. Clutch in de hand. Schoenen aan. Obligate spiegelselfies.

Mazzel! We gaan!

En dan is het showtime, gelukkig ligt er tapijt!
We mogen eerst nog langs het fotomoment op de begane grond. Waar op dat moment ook de hotelgasten staan die níet naar het gala staan en net van het strand komen in hun anorakjes. Dat voelt wel grappig. Er staat ook 1 meneer in de lift met acht geparfumeerde galagasten.
En dan is het genieten. De prachtig versierde trap op, handjes geven aan KNRM-bazen. Ik moet even landen, om me heen kijken en dan glimlachen, Moët in ontvangst nemen en de collega’s van P ontmoeten. Na amuses (tip… neem de amuses aan), gaan we de zaal in. De collega’s van P en hun vrouwen zijn stuk voor stuk leuke mensen. Het is een tikje jammer dat het soms lastig is elkaar te verstaan, maar we rouleren wat aan tafel waardoor we toch elkaar allemaal zo’n beetje spreken.Brigitte Kaandorp doet het heel erg leuk, ik had me daar enorm op verheugd. Tranen in mijn smokey eyes.
Er wordt uiteindelijk 650.000 euro opgehaald voor het KNRM. Wat echt prachtig is natuurlijk. Er gaat een weekend Ameland onder de hamer voor EUR 13.000. Tip; wil je ooit in de Telegraaf adverteren, huur een tafel, nodig wat mensen uit en krijg de advertentie voor een fractie van de waarde. Deze ad van EUR 40.000 ging weg voor minder dan 10! Dan kan die tafel van 2500 voor een avond er wel bij.
Tijdens de afterparty wordt het een beetje zwart voor mijn ogen. Jammer, want het is echt erg gezellig. En ik vind het leuk om alle jurken van de andere dames te checken. Sommigen zijn echt zo prachtig! Ik ga dus al redelijk snel naar boven. Tijd om dat heerlijke bed in te duiken.

Zondag
We worden een beetje vroeg wakker. We hebben ons enorm verheugd op het ontbijt. Als we aankomen staat alles klaar, het ziet er lekker uit. Maar vooral het uitzicht op zee is fantastisch.


Er komt een meneer bij ons aan tafel zitten (er staan allemaal ronde tafels voor 10 personen gedekt, iedereen die is blijven slapen na het gala schuift hier aan). Ik moet even gniffelend aan Brigitte Kaandorp’s ‘Ik heb het heel erg moeilijk’ denken terwijl we een gesprekje met hem aan proberen te knopen. ‘Nee, de afterparty heb ik overgeslagen, ik vond het welletjes. Ach… ik ben maar blijven slapen, om nog naar huis te rijden… pffttt…’ ‘Heeft u nog leuke plannen voor vandaag?’ ‘Nou, ik moet nog heel naar huis rijden.’


Hmmm…. die hele twee uur? Ja, daar moet je wel even van bij komen.

We nemen zelf een toeristische route naar huis en halen de kids op. Eenmaal thuis merken we toch dat de nacht er aardig inhakt. Ook wij hebben het heel erg moeilijk… hahaha.

Met de kinderen kijk ik Rapunzel onder een fleecedekentje.

‘s Avonds vertrekt P voor vier volle dagen naar de Maasvlakte. Dag glamour. Tijd om weer te werken.

De vorige whereabouts lees je hier: #191

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • Sinterklaasfeestje
  • laatste cadeautjes check
  • 10-minuten gesprek
Print Friendly, PDF & Email