Het weekend dat we eindelijk naar ‘ons’ huis van Beaujean Vacances gingen. Ik tik deze whereabouts (gedeeltelijk) vanuit ons enorme huis in Charneux. Waar we met drie andere leden van Expeditie Kids Enzo zijn. 
Het is een week die op geen manier loopt zoals hij zou moeten lopen. 

Maandag
Om kwart over vier begin ik met koken. Noor mag vandaag ook naar ballet. Er wordt een promofilmpje opgenomen. Er staan heel wat knotjes klaar, maar de cameraploeg is er nog niet. Het is even spannend, maar de mannen komen en de meisjes worden gefilmd. Ik vraag aan Noor of ze het niet eng vond. Dat wel. ‘Maar ik heb gewoon mijn allerbest gedaan.’

Hier is ze nog een beetje gespannen.

Dinsdag
Afspraak bij een klant. Een enorm leuke opdracht! Ik heb er zin in. Ondertussen verzint mijn niet-betalende klant echt van alles om onder zijn verplichtingen uit te komen.

Woensdag
Pippa vindt dat ze niet naar school hoeft. Ze ziet er ook echt niet uit. Ze vind het vooral heel gezellig als mama op de bank komt zitten. Ik probeer te werken terwijl Bibi Bloksberg in mijn oor tettert. Voordat Noor naar school gaat, leest ze haar zusje voor. Een mooi momentje.

Donderdag
Noor is ook geveld. Mijn moeder komt gelukkig wel even oppassen, zodat ik de hoognodige boodschappen kan doen. En wat werk wat een deadline heeft voor vandaag. 

De voorspellingen voor dit weekend.

Vrijdag
Ik pak de spullen in, terwijl de dames aan de beterende hand zijn. ‘s Middags rijden we naar Charneux, net over de grens bij Maastricht. 
Onderweg app’en we met Gaby, wie is er eerst, en wie gaat de sleutel halen? Iedereen heeft goede moed. Bij aankomst is het feest. Wát een enorm huis! We raken de weg een beetje kwijt. En doen er best lang over om uit te zoeken wie nu waar gaat slapen. We ontdekken elk uur nog een verborgen kamer. De wellness. En achter de wellness nog een kamer. 
Even een impressie voor jou…

Jippie, we hebben het gevonden!

Onze Limburgse Gaby heeft een iets te lekkere vlaai mee genomen

De kamers aan de linkerkant van het huis liggen knus onder het lage dak, overal heeft het huis van die schattige luikjes

Oude details

De badkamers zijn wel allemaal fris, strak en nieuw

Doorkijkje op het binnenplaatsje

Dit is zo’n lekkere plek in het huis! Rondom uitzicht op de glooiende velden…

Als ook Michal met de kids arriveert, maken we soep en schuiven we met zijn allen aan de lange tafel. De kinderen sluiten direct vriendschap met elkaar. ‘s Avonds doen de tieners spelletjes met ons. Ha gezellig. Ik zit met een tape met een kaartje op mijn voorhoofd. Ik ben een banaan. Je suis BANANA! 

Zaterdag
Het is niet zulk heel mooi weer. Het is wat lastig om een plan te trekken met zoveel mensen. We beginnen in het bezoekerscentrum van de Voerstreek. Een enorm vriendelijke meneer informeert ons over de mogelijkheden in de buurt. Deze omgeving is vooral leuk in het voorjaar en de zomer. Fruitbomen staan dan in bloei en voor kids is er heel veel te ontdekken. Er zijn rondom dit plaatsje (‘s Gravenvoere) veel speelbossen, bij het bezoekerscentrum kun je een schatkaart kopen (EUR 1,50), waarop al die bijzondere plekjes staan aangegeven.

In het bezoekerscentrum krijgen kinderen spelenderwijs wat informatie over de omgeving

Over de dassen, die symbool staan voor deze streek

En de verschillende typen ondergrond, ja, die kun je ook voelen. Heerlijk!

We zoeken een van de speelbossen op.

Er loopt een stroompje door ‘s Gravenvoere

Tipje, laarzen mee als je deze omgeving bezoekt!

We vinden zelfs een echt hol!

Joe! Speelbos gevonden

Klimmen, vies worden

Een deel van onze kinderen

Takken verzamelen!

We zijn lekker uit! Onbedoeld color-coordinated! Ton sur ton blauw is het thema blijkbaar. 

Dochter F vindt een aan elkaar gelaste regenworm

Daarna gaan we terug naar huis, eerste even wat eten. Vervolgens is het plan om naar het kasteel van Franchimont te gaan. Als we aankomen zijn er best wat mensen op de been. Helaas hebben zij het kasteel afgehuurd, het is pas voor publiek geopend vanaf maart. Oh. Wordt het zo’n dag?

Noor doet haar beste best… strikin’ a pose

En nog één

Het kasteel van Franchimont is een ruïne

Wel een mooi begroeide ruïne

What say you Noor? Lekker naar huis? Noor is nog niet helemaal tof, waterig oogjes, zien jullie het?

Samen met Gaby doe ik wat extra boodschappen. Bij thuiskomst gaan we koken. Geen idee namelijk hoe lang het gaat duren om voor elf mensen pasta te koken. En het is fijn om het op je gemak te kunnen doen. Wijntje erbij… Iedereen komt weer binnen schuiven en we maken er een Bertolli familie moment van. 

Gezellige woonkeuken, hier hebben we vaak eventjes gezeten, met koffie, thee en wijn.

Goed plan

Even wennen zo’n andere oven…

Na het eten hebben we een overleg. We bepalen de koers voor de komende tijd. Wat gaan we doen. Hoe blijven we ons collectief vorm geven. Welke tijdrovende klussen stoten we af? Waar ging het mis? En hoe gaan we dat probleem oplossen? 
Het is tijd voor Wie Is De Mol. Ik hou het vrij snel voor gezien. Ik ben opperdepop.

Zondag

 


Joehoe! Na een lekker ontbijtje met gekookte eitjes gaan we naar de mijn van Blegny. 

 Nadat we wat leuke foto’s maken, constateren we, dat de mijn gesloten is. We dachten dat we het goed hadden bekeken op de website. Argh! 

Naar de abdij van Val Dieu dan maar. 

Noor is altijd gefascineerd door Jesus op een of andere manier. Waarom joegen ze die man spijkers door zijn handen? Ze snapt er niets van. (ik weet dat dit niet Jesus is…even voor de duidelijkheid)

Het is knetterkoud bij de abdij. De kids willen enorm graag terug naar het huis, de tafeltennistafel roept ze van ver

Het begint te sneeuwen. Oh, als ik ergens een hekel aan heb, is het sneeuw als ik nog zo ver moet rijden. Maar hier ziet het laagje poedersuiker er wel mooi uit!

Ons huis voor even

Uitzicht over de velden vanaf de achterkant

beaujean vacances

Met wie waren we weg? Het kan niemand ontgaan zijn!

Beaujean Vacances dus… zij verzorgden de accommodatie voor onze individuele blogtrip. Ik wil de organisatie van Beaujean hartelijk bedanken voor de waanzinnig toffe accommodatie. Ben jij zelf op zoek naar een accommodatie in de omgeving van Limburg, Voerstreek, Ardennen? Check dan zeker de site van Beaujean eens! Ik weet niet of jullie nog weten dat wij afgelopen jaar in de Ardennen waren? Ons huis daar huurden wij ook via deze fijne organisatie. Ik beloof je dat de voorpret echt een persoonlijk tintje heeft! 

Ok, ok… even een paar foto’s van die accommodatie om je geheugen op te frissen:

Superfijne bedden, echt tweepersoons, en zo’n mooi afgewerkt appartement met eigen terras.

Heerlijke keuken! Hier hebben we wel echt van genoten, aangezien we een paar dagen flinke regen hadden. 

Maar, ook een paar dagen geweldig lekker weer, we zijn er op uit getrokken naar de stuwdam, een wandeling naar het kasteel, Plopsaland en hoogtepunt Forestia. En, even voor de duidelijkheid, dit stuk tuin hoort bij je appartement, is volledig omheind! 

 

Bekijk de site van Beaujean

 

De vorige whereabouts lees je hier: #201

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • Noor doet een masterclass met een Russische balletdanser van het Moskow ballet
Print Friendly, PDF & Email