Voorafgaand aan ons bezoek naar de Efteling, sliepen wij bij Herberg de Brand. Een topadres voor een shortbreak in Brabant. De vriendelijke Helma zal je direct een fijn warm gevoel geven. In dit paardenhotel kun je heerlijk slapen, ook als je geen paard bij je hebt. Ik vertel je alles wat ik weet van deze familiekamer bij de Efteling.

Waarom Herberg de Brand?

Ik vind het altijd eerlijk om te vertellen waarom ik voor deze accommodatie koos. In dit geval was ik op zoek naar een niet te prijzig overnachtingshotel in de buurt van de Efteling. Au! Dat is bijna niet te doen. Prijzen van EUR 180,- zijn blijkbaar heel normaal en dan vaak nog zonder ontbijt. Ik vind dat echt te gek voor een nachtje.
Gelukkig had Helma voor ons een mooie oplossing. We mochten best een kamer met drie bedden en daar met zijn vieren slapen.
Douchen is bij Herberg de Brand in een gezamenlijke doucheruimte. En die is meer dan prima!
Er zijn ook kamers met een eigen douche en toilet.
Stalling voor een paard of pony EUR 17,50 per dag incl voeren, voor 1 overnachting berekend met 2 dagen stalling.

Locatie

Op een kwartier van de Efteling gelegen en aan de rand van de Drunense duinen.

Bijzonderheden faciliteiten

Herberg de Brand is een handelsstal, paardenhotel (je kunt er dus je eigen paard meenemen) en een bed and breakfast. In de gezellige enorme woonkamer, kun je lekker bij de open haard zitten en de dag doornemen met de andere gasten. Aan lange tafels wordt een diner geserveerd, welke ongetwijfeld enorm goed is.
Je kunt je eigen paard meenemen, een pony Polly huren om met de kids door het bos te wandelen (hoef je zelf lekker niets te dragen, zegt Helma) en zelf een buitenrit maken.

Plus en min

+ fijne bedden
+ geen standaard hotel, maar enorm sfeervol aangekleed
+ topontbijt

Voor wie een aanrader?

Voor iedereen die niet in een standaard hotel wil slapen, maar persoonlijke aandacht, sfeer en gezelligheid minstens zo belangrijk vindt.
Uiteraard voor mensen met een paard óf voor mensen die weer eens een ritje willen maken. Een rit kost EUR 40,- per twee uur, gids EUR 20,- per uur.

Ik betaalde…

EUR 120,- voor een nacht in een kamer met drie bedden, inclusief een heerlijk ontbijt, toeristenbelasting en een paar glazen wijn ‘s avonds.

Dit vind je misschien ook interessant

Wandernan’s persoonlijke fotoboek

familiekamer bij de eftelling
De gang waaraan de kamers liggen
Net Frankrijk!
Helma’s gezellige keuken
Dit is echt een superfijn plekje, bij de openhaard
Hmm, zo genoten van het ontbijt!

Print Friendly, PDF & Email