Escape Room 0164 vind je in Bergen op Zoom. Wij hebben hier een heel spannend uur beleefd. Ik neem je mee naar ‘De Juwelier van de Onderwereld’.

Escape Room 0164

Bergen op Zoom telt twee escape rooms. Wij kozen voor deze, omdat hij spiksplinternieuw was. Eerder deden we met ongeveer hetzelfde gezelschap een escape room in Lille en verder zijn we noobs op dit gebied.

We stappen binnen in een kleine kamer met duidelijke instructies voor als we er uit willen. Er hangen wat foto’s aan de muur en verder niets. Oh help. We blijven een tijdje roepen dat we er niet goed in zijn. We duiken in het verhaal wat gebaseerd is op een bestaand verhaal. Hoe tof! We zoeken, speuren, kraken codes en lossen puzzels op. Man… wat een stress als blijkt… Nee, dat ga ik je natuurlijk niet vertellen. Doh!

Na een uur (we moeten hier even met schaamrood op de kaken vertellen dat we het niet gehaald hebben). Volgens Antal waren we wel close. Gelukkig maar, we voelen ons meestal een stel idioten die wordt ingesloten.

Ik vraag Antal waarom hij deze escape room begonnen is en hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om het zó goed in elkaar te zetten. Want met minstens 3 onverwachte twists ben ik razend enthousiast.
‘Ik heb zelf inmiddels meer dan 60 escape rooms bezocht met mijn oom die woonachtig is in Argentinië. In Nederland, maar ook veel in Budapest, waar de escape rooms vandaan komen.’

Het schiet door mijn hoofd dat ik met de film Hostel in mijn achterhoofd me echt nooit zou laten opsluiten in Budapest, maar ok…

‘Dus de leukste puzzels en trucjes heb ik wel onderzocht, ik weet wat wel en niet werkt. Mijn oom heeft de trucjes meegenomen naar Bariloche Argentinië en ik ben deze escape room begonnen.’

Mijn Vlaamse vriendinnen vinden unaniem dat Antal ‘Nen toffe persoon is.’

En mocht je ooit in Bariloche Argentinië komen,… bezoek dan de oom van Antal.

Combineren met een bezoek aan…

Wij hebben ontzettend lekker gegeten bij de Stadsburger en een rondje geshopt. Omoda outlet. Need I say more? Liever wat wandelen? Bij de VVV kun je een wandeling halen of onder leiding van een gids op pad. Natuurlijk is het ook mogelijk het Markiezenhof te bezoeken. Deze was helaas gesloten.

Ook leuk: combineer je bezoek met Rosada Shopping Outlet.

Praktische informatie

Prijzen:
2 personen EUR 49,-
3 personen EUR 69,-
4 personen EUR 89,-
5 personen EUR 99,-
6 personen EUR 109,-
7 personen EUR 119,-
(prijzen gecheckt op 12 maart 2019)

Aangeraden wordt om met minimaal 4 personen te gaan.
Het ontsnappingspercentage is maar 40%! Een echte uitdaging dus!

Website: Escape Room 0164

Adres: Kortemeestraat 18, Bergen op Zoom

Openingstijden: ma t/m zo

Ons bezoek duurde: een uur

Kinderen mee? Ik denk vanaf een jaar of 10. Uiteraard, afhankelijk van de interesses van je kind. Maar je mag al vanaf 8 jaar met begeleiding naar binnen.

Wandernan’s fotoboek

Het is natuurlijk not done om foto’s te maken ín een escape room. Maar voor de gelegenheid mocht ik heel even wat plaatjes schieten. Hoera!

escape room 0164

Net echt!
Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

 

Print Friendly, PDF & Email