In Overijssel vind je boerderij Erve Brooks. Op deze boerderij is van alles te beleven midden in de natuur. De bloemenvelden barsten van de kleur en in de rijk begroeide tuin is het aangenaam luieren. 

Wat is er te doen?
Je kunt koeien knuffelen in de stal, klimmen en klauteren in de hooischuur (en voor kleintjes is er een veilig mini-hooischuurtje), wandelen in de omgeving, het blotevoetenpad of het avonturenpad doen.

Erve schuur

Lunch
In de prachtige theetuin kun je lekker buiten zitten terwijl de kinderen spelen. Als je een baby mee hebt, kun je deze gerust op een picknickkleed tussen de tafeltjes ook even laten spelen, plek genoeg! Er is een speeltoestel en een ontzettend leuke speelvijver voor kinderen vanaf een jaar of zes. (tip: droge kleding mee!). De pannenkoeken zijn hier prima.
Als ik Erve Brooks was zou ik hier trouwens een high tea gaan aanbieden, deze tuin  met allemaal kleine, groene hoekjes is er perfect voor!
Op minder goede dagen kun je ook binnen eten.

Blotevoetenpad
Deze mag je gratis betreden. Ik heb nog geen vergelijkingsmateriaal, want nog geen ander pad gelopen, maar ik vond het een topattractie. Heerlijk door beekjes waden, met je voeten door de grassprieten. Noor vond het helemaal leuk toen ze echt door de bagger mocht. Vet pret!
Dit pad loop je in ongeveer 20 minuten. Halverwege is een klein meertje waar je in kunt plonzen. Een perfect uitje voor een zonnige dag!

Erve blotenvoetenpad

Avonturenpad
Het avonturenpad is leuk vanaf een jaar of zes. Het pad is twee kilometer, je doet er ongeveer anderhalf uur over. De kosten om deel te nemen zijn EUR 3,50 per persoon. Hiervoor krijg je een rugzakje gevuld met lekkers voor onderweg en een cadeautje bij Erve Niehof. Onderweg mag je allerlei spannende opdrachten doen.

Heb jij al eens een blotevoetenpad gelopen? En zo ja, welke mag ik echt niet overslaan?

Print Friendly, PDF & Email