Een weekend Slagharen, 10 redenen om te gaan - Wandernan

Een weekend Slagharen, 10 redenen om te gaan

Een weekend naar Slagharen, wat mag je daar van verwachten? Ik moet zeggen dat mensen niet zo superenthousiast waren als ik vertelde dat we naar Slagharen gingen. Te klein, stomme wigwam en verouderd was wat ik hoorde. Jee, guys, nu heb ik echt zin om te gaan. Lees hier waarom ik vind dat het wel heel erg leuk was…. 

1. Slapen in een gek huisje
Wij sliepen in een wigwam, afgezien van enige overlast van echt idiote buren was dat heel erg leuk. De kids vonden het heel knus en wij, zelfs met wind, regen en een graad of acht prima te doen. Terwijl wij geen kampeerders zijn. Lees hier over ons verblijf in de wigwam: Slapen in een wigwam.2. Uit ontbijten
Om ons verblijf toch lekker luxe te maken, gingen we elke ochtend uit ontbijten bij Big Jake. Stiften mee en we konden anderhalf uur aan tafel zitten, terwijl parkmascottes Randy en Rosie aan het tafeltje kwamen.
Kosten voor het ontbijt: EUR 9,95 voor een volwassene, EUR 5,95 voor een kind, Pippa (2) gratis. Dat is nog voordeliger wanneer je van tevoren vouchers afneemt.

weekend slagharen - 14
weekend slagharen - 3
Beetje verlegen, die lieve Pippa
Beetje verlegen, die lieve Pippa

3. Lekker rustig aan
Je kunt lekker relaxen in je huisje als de kinderbeentjes het niet meer trekken en ’s middags nog een keer gaan. 10u00 gaan de attractie’s open, dan is er nog geen kip op het park. Kun je lekker 4x in de Mine Train en 6x in de vliegende olifantjes, voor de grote drukte.

4. Zwemmen
Heb je de attractie’s even gezien, dan ga je zwemmen. Buiten bij de wigwamwereld of binnen in het zwemparadijs Aqua Mexicana.

5. Shows en parades
Dagelijks zijn er verschillende shows.
Dream Horse in het Western Village Theatre (met echte paarden)
Circusvoorstelling in het American Circus
Fountain Experience bij de fontein buiten.
Daarnaast is er een parade, dans en meet & greet met Randy en Rosie.

weekend slagharen - 10

6. Lunch uit de supermarkt
Na een topontbijt, heb je ’s middags niet veel nodig. Ga naar de supermarkt óp het park (naast de Gallopers) en scoor er voor een habbekrats een lunch met wat drinken. Bankjes genoeg in het park op even gezellig te zitten en ook toiletten zijn nooit ver.
De prijzen in de supermarkt, zijn hetzelfde als in een reguliere supermarkt.

7. Top met peuters
Ook met peuters is dit park leuk. Pippa is ongeveer 95 cm. Zij kon in de vliegende olifantjes, het treintje over het park, samen in de Wild West adventure, in de antieke autotootjes, op de paarden, in de draaimolen en de ronddraaiende theekopjes. Daarnaast is er het Phileas Fun House, waar kinderen even vrij kunnen spelen, overdekt. De 4D film vond ze ook heel erg leuk!

weekend slagharen - 5
weekend slagharen - 6
weekend slagharen - 7

8. Top met kleuters
Noor (5 jaar en 1m20) mocht al in de Mine Train, wat het hoogtepunt was. Verder kan ze wel 100x achter elkaar op de paarden in de draaimolen en was ze erg onder de indruk van Dream Horse en het circus. Het eten en op de foto met Randy en Rosie vond ze erg gezellig.

weekend slagharen - 8

9. Prijzen
Wij hebben een keer gesnackt in onze tent, een keer bij Cartwright gegeten (heerlijke burgers) en een keer zelf gekookt. Alle keren was het prijspeil acceptabel.

weekend slagharen - 11
weekend slagharen - 12
weekend slagharen - 1310. Compact
Het park is heel compact, op die manier kun je bijna alles doen op een dag en raken kleine kinderbeentjes niet te snel vermoeid.

weekend slagharen - 4


EXTRA TIPS:
– tijdens het SBS6 Paasfeest is het topdruk. Kaartjes kosten die dag maar EUR 7,50, de wachtrijen verdrievoudigen. Ik heb mensen met een flesje Bavaria achter een buggy gezien en een joint geroken (niet gerookt…), mijn tip: kom een andere dag.
– een buggy mee is handig, maar neem geen splinternieuwe kinderwagen mee

Ben jij dol op pretparken? Lees dan ook dit:

Europa-Park
Legoland
Disneyland
Sprookjeswonderland

Er zijn 4 reactie's

 1. Leuk om te lezen wij gaan in de zomervakantie een midweek heen in een cowboy cottage. Zo te lezen kunnen de jongens zich goed vermaken.

 2. Bedankt voor de info.

  Wij hebben voor juni 2018 reeds een midweek geboekt in de Nevada deluxe, maar worden een beetje bang door al de negatieve reacties die we nu lezen.

  Onze kindjes zullen dan bijna 6 en 3 jaar zijn. Is dit oud genoeg om genoeg fun te hebben in het zwembad en het pretpark ? Ik lees dat ze zo streng zijn.

  mvg,
  Stijn
  Stijn

  1. Hallo Stijn, Ik denk dat je een topweekend tegemoet gaat, laat je niet leiden door de negatieve recensies. Wij hebben er met een wisselvallig paasweekend zelfs een toptijd gehad. De dames bij de checkin waren een beetje suf en dachten niet erg mee, maar dat was snel vergeten. De Nevada deLuxe zijn erg mooi en hebben een perfecte ligging. Hoe tof is het als er een pretpark in je achtertuin ligt? Met zulke kleine kinderen is het er echt erg leuk.

   Het personeel kan hier en daar wat vrolijker, maar de gasten kunnen zich hier en daar ook beter gedragen. Dat is een wisselwerking. Wij hadden voornamelijk te maken met leuke mensen om ons heen!

   Alvast heel veel plezier, al duurt het nog even. En ga zeker een keer ontbijten met Randy & Rosie.

   Groetjes,
   Nanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *