Hubby werd veertig en kreeg van zijn lieve kleine, grote dochter: een dagje naar de Artis. Als je een jong gezin hebt moet je slim zijn. Ik hoefde geen kado te kopen, Noor had een topdag, hubby vond het fantastisch en ik besteedde wat aandacht aan mijn fotografiehobby. 1 accu leeg, 209 foto’s aan het einde van de dag en iedereen was blij!

Entreeprijzen van de Artis

De entreeprijs voor een volwassene is EUR 19,95, kinderen EUR 16,50, tot en met 3 jaar zijn de kindjes gratis. Een jaarkaart voor ons gezin zou op EUR 168,- komen, dat vind ik het overwegen waard, zeker als je in Amsterdam woont.
Parkeren kun je direct naast de Artis. Voor EUR 9,50 koop je een parkeerkaart aan de kassa. Ideaal! Hou er rekening mee dat de Piet Heintunnel is afgesloten t/m 31 juli en ook de Zeeburgertunnel krijgt in augustus een opknapbeurt. Kijk van tevoren dus even hoe je het best kunt rijden.
Pak bij de ingang even de daily news mee, je kunt daarop voedertijden zien, maar ook of er bv net een beestje geboren is.

De dieren in de Artis
In een typische stadsdierentuin, zijn de leefgebieden niet heel erg groot. Wat ik mooi vind  aan de Artis, zijn juist die prachtige oude gebouwen.

Artis02

In het begin linksaf slaan, betekent een bezoek aan de reptielen. Ik heb ooit de krokodillenvoedertijd gezien. Heel erg leuk. Verder zijn het maar tamme beesten om naar te kijken natuurlijk.
Artis03
Eieren in de broedkast. Grappig om te zien!

Artis04
It’s not easy being green.

Artis
Toen we langs de wolven liepen, stonden deze keihard te huilen. Ik had het nog nooit in het echt gehoord. Wel apart!

Artis06
De zeeleeuwen voedertijd. Wat ik echt leuk vond, is dat er een praatje rondom de voedertijd wordt gehouden. Op een leuke manier wordt er verteld wat de beesten eten, maar ook hoe ze zich bv voelen en waar een verzorger op let.

Artis07
We hadden driedubbel geluk. De olifanten werden vandaag gewassen! En ze mochten in bad.

Artis08
Artis09
Daarna wou Noor ook heel graag even spelen. We aten bij de twee Cheetah’s waar je heerlijke (en zeker ook gezonde!) maaltijden kunt krijgen. Ik vind dat Artis hier een mooi statement maakt richting de andere pretparken. Ik ben nog geen ander pretpark tegenkomen waar het maken van gezonde keuzes zo makkelijk was.

Artis

Artis11
Kijk haar genieten. ‘Pappie, wat zijn die giraffen groot!’

Artis
Ok, die dagen zijn voorbij. Hihi!

Artis13
Met een van de gorillaverzorgsters hadden we een leuk gesprekje. Na afloop van de voedertijdpraatjes, is er altijd ruimte voor vragen. Ik kan me zo voorstellen dat deze dames en heren vaak dezelfde vragen krijgen. Toch stroomde ze over van enthousiasme om ons een en ander te vertellen. Wil je bv dat apen echt blij of boos konden zijn als de verzorgers terug komen van vakantie? Of dat er maar zes mensen het hele jaar voor een groep beesten zorgt. Dag en zo nodig ook in de nacht?

Artis14
De speelplaatsen zijn eindeloos leuk. Onderweg kom je er drie tegen. Vroeger was er meteen bij de ingang een speelplaats, het is slim dat dat niet meer het geval is. Als ouder kun je kleintjes makkelijk bij de speeltuin vandaan houden, want uiteindelijk is spelen toch nog altijd leuker als beestjes kijken voor sommigen.

Artis

Speciaal voor neefje Lars, die altijd wilde dat we ons kind Jan zouden noemen. Hysterisch leuk vond  hij dat altijd.

Artis16
In de dagkrant (weekkrant eigenlijk) van Artis, lazen wij dat er een vicuña geboren was. Wat een wollig lief beestje!

Artis17
Zo warm!

Artis18
Spelen met mijn camera.

Artis19
Nog meer spelen. Nailed it!

Artis20
G
oudwanggibbon en ehhh,…zwartwanggibbon? Wie had er vroger ook twee van die aapjes in elkaar verstrengeld met klittenband (alleen voor de jaren ’70 en ’80 kinderen)?

Al met al was het een topdag. Je kunt met gemak een hele dag doorbrengen in de Artis. We hebben de filmpjes in het planetarium gemist (over sterren en het rif) en het aquarium en de vlindertuin in sneltreinvaart doorlopen. Daarnaast waren er een paar gebieden gesloten wegens renovatie. Dus ook met grotere kinderen die niet zoveel speeltijd tussendoor nodig hebben, kun je hier een volledige dag besteden. Voor peuters vind ik het vooral fijn dat het een compacte dierentuin is, waar je niet zoveel kilometers maakt. Ze deed het rustig op haar slippers. Voor nog iets kleinere beentjes zijn karretjes gratis te gebruiken. Wel even zorgen dat je een EUR 2,- munt bij je hebt.

Artis de Partis, we komen snel weer eens terug!

Print Friendly, PDF & Email