Een dagje naar de Artis - Wandernan

Een dagje naar de Artis

We gingen een dagje naar Artis, waar het die dag heerlijk warm was en zich ondertussen ergens in de lucht een ramp voltrok. Het was 17 juli 2014. Noor had een topdag en ik besteedde wat aandacht aan mijn fotografiehobby. 1 accu leeg, 209 foto’s aan het einde van de dag en iedereen was blij.

Entreeprijzen van Artis

De entreeprijs voor een volwassene is EUR 25,00, kinderen t/m 12 jaar EUR 21,00 en kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis. Een jaarkaart is voor een volwassene EUR 82,00, dat vind ik het overwegen waard, zeker als je in Amsterdam woont.
Parkeren kun je direct naast de Artis. Voor EUR 12,50 koop je een parkeerkaart aan de kassa. Ideaal!
Pak bij de ingang even de daily news mee, je kunt daarop voedertijden zien, maar ook of er bv net een beestje geboren is.
-> prijzen zijn gecheckt op 23 mei 2023

De dieren in Artis

In een typische stadsdierentuin, zijn de leefgebieden niet heel erg groot. Wat ik mooi vind  aan de Artis, zijn juist die prachtige oude gebouwen.
Toen we langs de wolven liepen, stonden deze keihard te huilen. Ik had het nog nooit in het echt gehoord. Wel apart!

De zeeleeuwen voedertijd. Wat ik echt leuk vond, is dat er een praatje rondom de voedertijd wordt gehouden. Op een leuke manier wordt er verteld wat de beesten eten, maar ook hoe ze zich bv voelen en waar een verzorger op let.

We hadden driedubbel geluk. De olifanten werden vandaag gewassen! En ze mochten in bad.

Daarna wou Noor ook heel graag even spelen. We aten bij de twee Cheetah’s waar je heerlijke (en zeker ook gezonde!) maaltijden kunt krijgen. Ik vind dat Artis hier een mooi statement maakt richting de andere pretparken. Ik ben nog geen ander pretpark tegenkomen waar het maken van gezonde keuzes zo makkelijk was.

Met een van de gorillaverzorgsters hadden we een leuk gesprekje. Na afloop van de voedertijdpraatjes, is er altijd ruimte voor vragen. Ik kan me zo voorstellen dat deze dames en heren vaak dezelfde vragen krijgen. Toch stroomde ze over van enthousiasme om ons een en ander te vertellen. Wil je bv dat apen echt blij of boos konden zijn als de verzorgers terug komen van vakantie? Of dat er maar zes mensen het hele jaar voor een groep beesten zorgt. Dag en zo nodig ook in de nacht?

De speelplaatsen zijn eindeloos leuk. Onderweg kom je er drie tegen. Vroeger was er meteen bij de ingang een speelplaats, het is slim dat dat niet meer het geval is. Als ouder kun je kleintjes makkelijk bij de speeltuin vandaan houden, want uiteindelijk is spelen toch nog altijd leuker als beestjes kijken voor sommigen.

In de dagkrant (weekkrant eigenlijk) van Artis, lazen wij dat er een vicuña geboren was. Wat een wollig lief beestje!

Al met al was het een topdag. Je kunt met gemak een hele dag doorbrengen in de Artis. We hebben de filmpjes in het planetarium gemist (over sterren en het rif) en het aquarium en de vlindertuin in sneltreinvaart doorlopen. Daarnaast waren er een paar gebieden gesloten wegens renovatie. Dus ook met grotere kinderen die niet zoveel speeltijd tussendoor nodig hebben, kun je hier een volledige dag besteden. Voor peuters vind ik het vooral fijn dat het een compacte dierentuin is, waar je niet zoveel kilometers maakt. Ze deed het rustig op haar slippers. Voor nog iets kleinere beentjes zijn karretjes gratis te gebruiken. Wel even zorgen dat je een EUR 2,- munt bij je hebt.

Artis de Partis, we komen snel weer eens terug!

Wil jij een weekend naar Amsterdam? Check deze post: Amsterdam met kinderen.

Er zijn 3 reactie's

  1. Erg mooie foto’s! Ziet eruit als een heel geslaagd dagje weg, wat heerlijk! En, heb je een jaarabo gekocht?

    1. Dank je! Ik heb nog geen jaarabo gekocht, misschien de volgende keer dat we heen gaan, ik twijfel wel een beetje, omdat we er toch nog een uur rijden vandaan wonen. (haha, als een Amerikaan dit zou horen…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *