TGIF! Antoinette klopt het stof van de Moezel…

Wijnreis naar de Moezel

De tijd van alleen maar spuugzoete wijnen uit Duitsland is gelukkig allang voorbij.
Al zag ik laatst bij de Aldi nog wel kartonnen pakken Liebfraumilchwijn staan. Maar dit kan echt anders…

Uit de Mittelmosel, het gebied rondom Bernkastel, komen mooie, witte riesling wijnen. Dit kunnen zowel droge als zoete dessertwijnen zijn.

Riesling kun je vaak qua geur herkennen aan, zoals de Fransen het noemen ‘goût de pétrole’. Een tankstationluchtje dus. Toch blijft riesling een wijn die bij veel uiteenlopende gerechten in te zetten is.
Probeer eens een salade met geitenkaas met een riesling kabinett. Of een blauwaderkaas met een glas riesling Auslese of Beerenauselese.

Wij bezochten het Moezelgebied en verbleven in Traben-Trarbach. Onze keuze viel op Haus Jungenwald. Ik was erg gecharmeerd van de douche waar bronwater uit komt. Je hebt hierdoor eigenlijk geen conditioner meer nodig na het haren wassen. Ideaal!

Een bezoek aan een Weingut gaat meestal op afspraak.

Enkirch

Enkirch

In het plaatsje Enkirch hebben we een wijnproeverij gedaan bij Rueff Roechling.
In Traben – Trarbach gingen we op bezoek bij Martin Muellen.
Beide wijnbedrijven maken hele mooie wijnen en niet alleen rieselings, de rode dornfelder van Martin Muellen is wat mij betreft ook zeer de moeite waard!

In de buurt van Traben-Trarbach kun je heel goed wandelen en fietsen.

Bernkastel

Bernkastel

Het is mogelijk om een lange wandeling te maken van Traben-Trarbach naar het pittoreske Bernkastel. Daarna kun je in Bernkastel lunchen en het stadje verder verkennen. Met de boot vaar je vervolgens over de Moezel terug naar Traben-Trarbach.

Uitzicht op Bernkastel

Uitzicht op Bernkastel

Wanneer je gaat fietsen, moet je wel rekening houden met de heuvelachtigheid van het gebied. Naar beneden gaat het fantastisch, naar boven is het toch een flinke klim. Na je inspanningen kun je in ieder geval even lekker bijkomen op het terras van Haus Jungenwald. Uiteraard worden hier ook die mooie wijnen uit de Moezel geserveerd.

Wil je meer lezen over deze regio? Check deze site eens: Wijnreizen in het Moezeldal

Print Friendly, PDF & Email