De Drakensbergen bergketen in Zuid-Afrika is enorm uitgestrekt, hij reikt ongeveer van Lesotho tot voorbij het Krugerpark. Allemaal Drakensbergen. Of eigenlijk uKhahlamba mountains. Waar moet je zijn?

De Drakensbergen in Zuid-Afrika

Ik heb zelf nogal wat research gedaan voor ik heen ging. We wilden er graag wandelen en verder zouden we wel zien. Ik heb een prima uitvalsbasis gevonden om een mooie wandeling te maken en te genieten van de prachtige Drakensbergen.

Mijn zoektocht begon rondom Champagne Castle, een van de hoogste pieken in het gebergte (3377 meter). Wij verbleven in The Nest. Het hotel was een tikje ouderwets, maar het uitzicht fenomenaal.

2008 Zuid-Afrika 162
2008 Zuid-Afrika 150

De ligging
Vanaf Winterton loopt er een doodlopende weg de bergen in, aan deze weg ligt het hotel. Aan het einde van de weg vind je een startpunt voor vele wandelroutes (bij Monk’s Cowl).

Kamers
Bij The Nest kun je kiezen voor verschillende kamertypes. Zo is er een ‘authentieke’ rondavel. Leuk! Wil je mooi uitzicht (en daarvoor ben je wel op die lokatie) dan zou ik kiezen voor een tuinhuisje met bergzicht. Wij sliepen in de belachelijk grote executive suite. 150 m2, inclusief een gigantische keuken en kamer met inloopkast. Een tikje overdreven. Wel lekker. Ik vond het jammer dat het uitzicht niet op de bergen was (maar op een stel croquet spelende grijsaards).
2008 Zuid-Afrika 147
2008 Zuid-Afrika 148
2008 Zuid-Afrika 138

Vanaf het giga balkon op links, tot aan het raam rechts, (1e verdieping), allemaal 1 hotelsuite...

Vanaf het giga balkon op links, tot aan het raam rechts, (1e verdieping), allemaal 1 hotelsuite…

In de buurt te doen:
– zoals gezegd, je kunt gaan wandelen bij Monks Cowl. Je tekent van tevoren in voor een bepaalde wandelroute, het weer kan nogal snel omslaan en men wil weten welke route je gaat lopen, hoe laat je verwacht terug te zijn en of je genoeg water en warme kleding bij je hebt etc. Neem dat dus wel mee!

Just a walk in the park

Just a walk in the park

2008 Zuid-Afrika 171

Sunny day…

2008 Zuid-Afrika 191

Bewegwijzering

Bewegwijzering

Hier zie je de 'schubben' van de Drakensbergen goed.

Hier zie je de ‘schubben’ van de Drakensbergen goed.

Licht en donker...

Licht en donker…

2008 Zuid-Afrika 190
2008 Zuid-Afrika 197_3

Dit gaat wel erg snel!

Dit bedoelt men met snel omslaan…

 

– wij hebben paard gereden bij Scrumpy Jacks, met zijn tweeën kregen we een gids mee. Het was een van de mooiste ritten die ik ooit maakte. Het mooie van paardrijden is dat er geen ruis is van verkeer je optimaal kunt genieten van het uitzicht. En het is gewoon heel erg lekker als een paard de ruimte heeft om eens flink gas te geven.

2008 Zuid-Afrika 157

– het boys choir, nogal beroemd, oefent elke woensdag. Ik ben er niet geweest, maar kenners vinden het de moeite om er eens te gaan kijken.

Toen we na drie dagen weg reden was de piek van Champagne’s Castle eindelijk uit de wolken:

Drakensbergen

Print Friendly, PDF & Email