We, mijn Belgische matties en ik, zochten een plaats tussen R, die bijna in Lille woont en mij in. En zo kwamen we in Bergen op Zoom uit. 

Sfeer in Bergen op Zoom

We arriveerden toen het al bijna carnaval was en de feesten voorafgaand aan dit evenement al in volle gang waren. ‘s Avonds waren de straten bezet met ‘krabben’.
In Bergen op Zoom zie je het rijke verleden van deze stad nog heel goed. De prachtige façades op Grote Markt, museum het Markiezenhof en het stadhuis zijn daar mooie voorbeelden van.
Dat de stad zich ooit heeft moeten verdedigen tegen indringers zie je bij de Gevangenenpoort (westzijde van het centrum) en het vestingswerk Ravelijn op den Zoom (alleen met gids te bezoeken).

Wat is er te doen in Bergen op Zoom?

Wij zijn begonnen met een heerlijke lunch in het urban ingerichte Stadsburger. Vriendelijk personeel en een fijne sfeer.
Shoppen kun je er prima, vooral de Omoda outlet vonden we leuk. Hier scoorde ik een paar Bretonnière laarsjes voor de helft van de prijs.
Bergen op Zoom telt twee escape rooms, een in de gevangenenpoort en de über toffe Escape Room 0164.
Van mei t/m oktober kun je de Peperbus beklimmen (183 treden)
Het Markiezenhof, een stadspaleis, is te bezoeken. Exposities, workshops en andere activiteiten, het gebouw heeft een brede functie. Check even op de site wat er te doen is op het moment dat jij er bent.
De spa van hotel Fletcher Stadspark is erg fijn.

Wil je midden n de stad parkeren, probeer dan of de parking op het Mineurplein een plekje voor je heeft.

Eervolle vermelding voor restaurant de Hemel

Ben je op zoek naar een goede plek voor het diner? Restaurant de Hemel is súper! Hier kun je in een sfeervolle ambiance en op echt lekkere stoelen, heerlijk tafelen. De wijnen zijn perfect en het eten goddelijk. De gastvrouw zorgt echt voor een avondvullend programma. Hier geen haastig weggegriste bordjes.
Wel even reserveren! Dat doe je hier.

In de omgeving van Bergen op Zoom

Rondom de stad kun je heerlijk fietsen en wandelen.

Ik ging naar de Rosada Outlet, waarvan iedereen zei dat deze niet zo leuk was. Ik was er echt op tijd en heb er fantastische dingen gescoord! Nik&Nik voor Noor. Een leuk jurkje bij 4FunkyFlavours. Een t-shirt voor mijn nichtje van Guess.

Slapen in de buurt van Bergen op Zoom

Mijn tip is om lekker centraal in de stad te gaan slapen. Bijvoorbeeld bij het oudste hotel Grand hotel de Draak.

Wij sliepen in hotel Fletcher Stadspark, welke echt ruime kamers heeft met daarbij een heerlijk uitgebreid ontbijt. Vanaf hier loop je in een kwartiertje naar het centrum van de stad, door een mooi park. Dit hotel heeft bovendien een spa en gratis parkeerplekken! Ook een fijne plek!

Website van VVV Brabantse Wal, klik hierdoen in bergen op zoomdoen in bergen op zoomDit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Print Friendly, PDF & Email