dierentuin in toronto

Wat leek mij de beste optie, een dag na onze vlucht met nog een kleine jetlag in ons hoofd? De dierentuin! Altijd een relaxt uitje vind ik. Voor de dierentuin in Toronto heb ik een paar tips voor je.

Wat is er te doen in de dierentuin in Toronto?

De dierentuin ligt in het oosten van de stad in de wijken Morningside Heights en Dean Park. Voor de deur zijn ruime parkeerplekken en het is niet druk bij de entree. Koop dus geen kaartjes van tevoren!

Naast een ruime hoeveelheid ‘ususal suspects’ vond ik hier de nevelpanter erg mooi om te zien. Voor de kleintjes is er een interactief ontdekpad met een dino-opgraaf zandbak. En, echt pièce de résistance op een warme zomerdag; de splashpad, voorzien van een hele rij deckchairs aan de buitenrand. Vergeet dus niet om zwemspullen mee te nemen (en een ziplock voor natte kleding).

Er is ook een gedeelte (achterin) met een pad langs typisch Canadese beesten. Deze hebben wij, op advies, overgeslagen. Dit zou teveel tijd hebben gekost (het hele rondje is ongeveer 1.5 uur lopen).

Naast deze attracties zijn er ook nog wat betaalde attracties zoals het treintje, een zipline tour, het gorilla klimpark en de draaimolen. De meeste zijn pittig geprijsd.

Lunchfaciliteiten

Hierover ben ik wat minder enthousiast. Hoewel de dierentuin is opgedeeld in de continenten en de restaurants een naam hebben meegekregen van het continent, kun je er haast alleen patat en burgers krijgen. Uiteraard zijn er voldoende plekken voor een picknick, dus ik zou voor die optie gaan.

Praktische informatie

Prijzen:
Volwassenen CAD 29,00
Kinderen CAD 18,50
Ben je wat langer in Toronto, dan is de CityPASS een aanrader.

Website: Toronto Zoo
Adres: 2000, Meadowvale Road

Openingstijden: zie website

Ons bezoek duurde: 6 uur

Parkeren: Voor de deur CAD 14,-
Je kunt een bolderkar of buggy huren voor CAD 8,-

Wandernan’s fotoboek

dierentuin in toronto
Hippo’s! (er zijn ook pygmee Hippo’s, die ik persoonlijk nog wat leuker vind)
Wandelen tussen de kangaroe’s
Spelen op een sabeltandtijger
Kan ook met zijn tweetjes
Kunstwerken gemaakt van plastic soep
Sla de kid zoo met kleintjes niet over (achter de splash pad)
Extra avonturen zijn te koop
De Canadese waterwereld wordt hier uitgebeeld. In het midden de oceaan met orka’s en ijsberen. Er zijn elanden en bevers. En een vijver met kikkers en eenden.

Meer lezen over dit geweldige stuk Canada?

Print Friendly, PDF & Email