Dierenpark Amersfoort. Ik had er niet zo veel van gehoord. En ik had dus ook geen hoge verwachtingen toen ik heen ging. We hadden de kids een dierentuin beloofd op een mooie dag in de herfst en Dierenpark Amersfoort had ‘iets met dino’s ofzo’. Ik begrijp niet dat ik niemand er eerder over had gehoord. Want wat is dit een léuke dierentuin! Ik overwoog serieus een jaarabonnement bij de uitgang, hoewel ik op anderhalf uur rijden woon.

Wat maakt Dierenpark Amersfoort speciaal?

Wat ik niet eerder zag bij andere dierentuinen was dat je bij heel veel verblijven mogelijkheden hebt om ergens in te klimmen, onder te kruipen of via speciale ingangen een ander zicht te krijgen op het verblijf van de dieren. Zo loop je als het ware dwars door de vogelkooi in het begin, en door een hol bij de hyena’s (dit jaar zijn er jongen geboren!). Je kunt met een vlot door vogelrijk of met bootjes langs de zebra’s en de giraffes (extra betalen). Het zit ongelofelijk knap in elkaar. Ken je dat, dat je kinderen bij verblijf nummer drie al beginnen te ‘zeuren’ dat ze naar de speeltuin willen? Dat zal je hier zeker niet overkomen.

* NB toen wij er waren was het dinobos gesloten, omdat er dino adventures werden gehouden, dit is niet standaard! Normaal gesproken loop je tijdens een bezoek gewoon door het dinobos.

Lunchfaciliteiten

Op deze heerljke dag in de herfstvakantie in het najaar hebben we een uur op eten staan wachten. Dat kan zeker beter. Er zijn verschillende mogelijkheden voor gezonde en wat minder goede keuzes.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Ik vond dit park vooral leuk met de klim- en klauterleeftijd. Dus tot een jaar of 60 zou ik zeggen.

Combineren met een bezoek aan Amersfoort

Ken je Amersfoort nog niet en woon je niet in de buurt van de dierentuin, dan kun je hier met gemak een súper leuke citytrip van maken. Ik schreef eerder in dit report: Amersfoort met kinderen, wat je er allemaal kunt doen. Denk aan een bezoek met levende historie, een leuke stadswandeling, beklimming van de toren, een tochtje over de gracht en als je helemaal mazzel hebt, Spoffin festival bezoeken. Plan je bezoek goed en maak goed gebruik van de Amersfoort citycard.
Slapen kun in bijvoorbeeld in de kindvriendelijke budgettopper: Princess hotel Amersfoort.

Praktische informatie

Prijzen:
Volwassenen EUR 21,-
Kinderen EUR 18,-

Website: dierenpark Amersfoort

Adres: Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Openingstijden: 10.00 – 17.00 in de winter 09.00 – 18.00 in de zomer

Ons bezoek duurde: 8 uur

Wandernan’s fotoboek

Klimmen, klauteren, kruipdoor, sluipdoor!

Apeneiland

Dikke pret!

Gondels

Wie is de koning?

Hierin rijden we het dinobos in… op avontuur!

We vinden van alles onderweg!

En dat is best spannend…

Not for the fainthearted…

Leuke details in de dinohoek!

En ook nog een leuke draaimolen… Feest!

 

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Print Friendly, PDF & Email