De Woude bij het Alkmaardermeer - Wandernan

De Woude bij het Alkmaardermeer

Aan de oostkant van het Alkmaardermeer, ligt het eiland de Woude. Hier kun je alleen komen met het pontje. Een geweldig leuk dagtripje als je in de buurt van Alkmaar woont of verblijft. Wij waren er zelf op een avondje, nadat we naar Artis waren geweest. 

Met het pontje naar de Woude in Alkmaar

Bij de veerpont kun je parkeren, zodat je lopend naar de overkant kunt gaan. Personen betalen EUR 1,30 voor een overtocht, kinderen tot en met 16 jaar zijn gratis. Je kunt eventueel je auto meenemen. Je kunt alleen betalen met een pinpas.

Noor vond het een enorme ‘rel’ om met de pont mee te gaan.
‘Wat is dat leuk hè mam? Ik was nog nooit op een pont geweest! Nu hebben we echt gevaren!’
Zoiets wekt bij mij ook instant een gevoel van avontuur op.

Eten op de Woude

Direct aan de overkant van het veer, zijn twee restaurants: eetcafe de Wouden en ’t Kombof, welke beide erg gezellig zijn en een terras aan het water hebben. Wij kozen voor ’t Kombof. Deze scoort iets beter op Google reviews en er zijn maar liefst drie vegetarische hoofdgerechten.
Het eten was heerlijk. Ik had een vegetarische tortillataart, goed gevuld met heerlijke groenten. Voor Noor konden we gewoon een bordje bij krijgen, geen probleem.
Het eetcafé is daarentegen weer wat voordeliger…

Fotogeniek

Het eiland is bijzonder fotogeniek. Zeker in het avondlicht! Het is zo’n typisch Hollands plaatje met goed onderhouden huizen met luikjes voor de ramen en tuinen met uit zijn kluiten gegroeide hortenisia’s .

Verblijf op de Woude

Wil jij ook een instant vakantiegevoel? Dan kun je eens kijken bij de verschillende B&B’s in het dorpje B&B de Woude, B&B ’t Eilandje (met pipowagen!) of Studio Woude 07. Je kunt hier overal een nacht boeken en dat lijkt mij voldoende om ten volle van het eiland te kunnen genieten.


*dit is een repost uit 2014 met bijgewerkte gegevens

Check ook even Citytrips met Kinderen | Alkmaar voor nog meer belevenissen in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *