Net officieel geopend en ik heb ze gezien, … de Hallen in Amsterdam . Check in de box! Als ik in ‘west’ zou wonen, dan zou ik het wel weten. Ik nam plaats bij leescafe Belcampo, werk er wat en slenter dan op mijn gemakje naar het de Foodhallen, waar ik mij onderdompel in oosterse sferen en Vietnamees streetfood probeer, een culinair bitterballetje of een wild moa pie. 

Oude tramremise

De Hallen01
De voormalige tramremise in de Kinkerbuurt is verbouwd. En hoe! Waar vroeger de trams in alle vroegte uit de remise reden, vind je nu een fietsenmaker, hotel De Hallen, hotelrestaurant Remise47, brasserie Halte 3 en een enorme hal vol met streetfood. Aan weerzijden komen de geuren van heerlijk eten je tegemoet. Grill, brood, vietnamese hapjes en organische wraps. Je vindt het allemaal. In het midden staan gezellige tafels (ruimte genoeg voor een buggy) en is er een bar waar je nog een drankje bij je eten kunt halen. Of je nu gaat voor een snelle hap of een uitgebreide lunch, je rolt rondom gelukkig over de oude rails weer naar buiten.


De Hallen03
De Hallen02

Er is meer…
Tot nu toe had ik alleen nog maar van de Foodhallen gehoord, maar er zit echt veel meer onder het dak van de Hallen. Zo is er een bioscoop met wel negen zalen. Waar die verstopt zitten, ik heb geen idee, maar het design is verbluffend. Ook de bieb is waanzinnig strak vormgegeven en lijkt een oase van rust te bieden in de binnenstad.


De Hallen11
De Hallen09
Rondje eten
En dan neem ik je nu mee langs een rondje door de indoor foodmarket van de Hallen…


De Hallen08
De Hallen07
De Hallen06
De Hallen05
De Hallen04

Meneer Stigter, de Hallen zullen u wat hoofdbrekens en wellicht wat slapeloze nachten hebben gekost, maar van de overal doorgevoerde kleuren op het industriële staal tot de invulling van het pand… het klopt. Chapeau!

Ben jij al bij de Hallen geweest?

Print Friendly, PDF & Email