Wat vind ik nu de ultieme manier van reizen? Voor ons als gezin is reizen met een auto, roadtrippen, toch echt wel hét vakantiegevoel. Het liefst een beetje slow travel, dus niet elke nacht ergens anders, maar een paar keer verkassen tijdens een vakantie vind ik heel erg leuk. Zo zien we elke week iets anders en hebben we toch het comfort van een vaste uitvalsbasis. Het liefst kies ik voor een vakantiewoning.

De voordelen van een vakantiewoning voor gezinnen

Waarom vind ik het verblijf in een vakantiewoning nu zo fijn?

Een vakantiewoning biedt (mij) veel voordelen ten opzichte van een camping:

 • meer privacy
 • meer ruimte
 • normaal kunnen koken
 • van tevoren zijn de kosten van verblijf, gas, water en licht duidelijk (daar waar je bij menig camping nog te maken krijgt met onduidelijke en snel oplopende clubkosten en membershipkaarten)
 • opgemaakte bedden bij aankomst

En ten opzichte van een hotel:

 • ieder een eigen slaapplek
 • zelf ‘s avonds lekker kunnen genieten op een terras
 • ontbijten wanneer het uitkomt

Voor de kinderen is het vaak lekker dat ze de ruimte hebben om het huisje heen om lekker te spelen.
Mits je niet kiest voor een huisje op een park, zit je vaak ook midden in een dorpje of stad en ga je op in het leven van alledag. Tussen de locals!

Gericht zoeken naar een vakantiewoning

Natuurlijk wil je graag op een prettige manier kunnen zoeken. De site van Interhome is echt geweldig! Je kunt hier verschillende zoekcriteria ingeven die er echt toe doen.

Hoe ik zoek op een site als die van Interhome?
Eerst kies ik een land waar ik heen wil en wellicht een regio.
En ik voer de datum in.
Met hoeveel personen we reizen.
Die gegevens zijn altijd wel bekend.

Vervolgens moet ik even goed nadenken, want de opties zijn behoorlijk! Zal ik bijvoorbeeld kiezen voor een bijzondere woning zoals een boerderij of een vrijstaande woning, een villa misschien?

Of laat ik de andere opties zwaarder wegen?
Ik vind een vaatwasser een must.
En wifi, die gebruik ik vooral ‘s morgens als de rest lekker traag opstart, dan vind ik het fijn om even te kunnen werken.
Evenals een terras of balkon.
En het liefst drie slaapkamers (hoewel dat vaak de zoekresultaten behoorlijk doet slinken).

Ik kies hier ook voor een budget. Van tevoren bedenk ik altijd wat een accommodatie maximaal mag kosten. Zo vind ik bijvoorbeeld voor een herfstvakantie een huisje van maximaal EUR 600,- echt genoeg.

Klik op de knop, nu kan ik zien wat er over blijft …

Betaalbare luxe

Zo kun je bijvoorbeeld ook heel gemakkelijk op zoek naar ‘affordable luxury’. Een fijne, ruime villa, met alles er op en er aan voor een budget naar keuze. Je kunt in de herfstvakantie prima naar Frankrijk rijden. Of in de zomervakantie genieten van de rust in de Provence. Interhome biedt ook huizen in Denemarken, maar ook op Mauritius, in Oman en op Cyprus.

Wat dacht je van:

 • met acht personen naar een villa met privé-zwembad voor maar EUR 1500,- in de herfstvakantie?
 • een appartement in de Elzas (wijn, Colmar, Europa-Park) voor nog geen EUR 500,-?
 • een appartement aan het Flensborg Fjord (denk: Legoland!) in Denemarken, midden in de zomer voor nog geen EUR 800,-?
 • een vakantiewoning bij het Balatonmeer, groot genoeg voor 6 personen voor minder dan EUR 1400,-. Midden in de zomer!
 • een heerlijke vakantiewoning midden in Toscane in september. Zwembadje, ruimte genoeg voor jouw kinderen, een babybedje… Voor nog geen EUR 750,-. Inclusief wasmachine en vaatwasser.

Het aanbod op de site van Interhome is echt om van te smullen. Ik kan uren bezig zijn de perfecte woning te vinden en te dwalen tussen de bestemmingen. Oh, waarom heb ik Lake District nog niet nagekeken? Ja hoor, prachtige typisch Engelse cottages. Love it.

Ook lastminute is er nu nog genoeg leuks te vinden. Als ik bijvoorbeeld nu zoek naar een tweeweekse vakantie vanaf zaterdag 13 juli, dan krijg ik meer dan 9.000 mogelijkheden. Waarvan 2300 onder de 1400 euro.

Je snapt misschien wel dat ik deze post in opdracht van Interhome heb geschreven, maar dat doe ik echt alleen als ik vind dat ik jou, de lezer, er een plezier mee doe. Ik ken het merk Interhome al sinds ik in 1998 op een reisbureau werkte en ik weet hoe fijn deze partij is in de zoektocht naar een perfecte, relaxte vakantie.

Doe er je voordeel mee!

Print Friendly, PDF & Email