Frankrijk blijft voor velen een favoriet vakantieland. En dat is ook niet verwonderlijk met de vele zonuren, het mooie landschap en het lekkere eten. Ook wij zijn al verschillende keren naar Frankrijk op vakantie gegaan. Voor het overnachten kiezen velen voor een camping. Als je echter op zoek bent naar wat meer comfort is een luxe vakantiehuis zeker aan te raden. In samenwerking met Azurselect.nl laat ik je graag zien wat de voordelen van een vakantievilla zijn versus een hotel.

Privé-villa

Het huren van een privévilla wordt met het vele aanbod dat online te vinden is, steeds makkelijker. Als je bijvoorbeeld zoekt op ´luxe vakantiehuis Frankrijk´ krijg je vele mogelijkheden om uit te kiezen. Zo kun je dus het vakantiehuis uitzoeken dat het beste bij jou en jouw situatie past. Zoek je iets op een afgeleven gebied om te genieten van rust en stilte? Wil je liever in een dorpje zitten zodat je er makkelijk op uit kunt trekken? Hoeveel kamers heb je nodig zodat er een slaapplek is voor het hele gezin? Je kunt het allemaal zelf aangeven en zo een selectie krijgen die aansluit bij jouw wensen.

Prijs van hotelkamers versus een vakantiehuis

Het klinkt misschien erg duur om een vakantiehuis te huren. Echter, als je de kosten van verschillende hotelkamers afzet tegenover de kosten van een vakantiehuis, zul je merken dat een vakantiehuis in veel gevallen goedkoper uitpakt. Jouw budget kan je misschien zelfs een luxere plek bieden, aangezien de huur van een villa waarschijnlijk gunstiger zal zijn in vergelijking met een eveneens luxueus hotel.

Comfort met alles bij de hand

Het fijnst van het huren van een luxe vakantiehuis is toch wel dat je alles bij de hand hebt, wat je mogelijk nodig hebt. Als je vastzit op een hotelkamer die kleiner uitpakt dan gedacht, wordt uitpakken mogelijk lastiger. Waar laat je bijvoorbeeld het speelgoed van de kids? Met een vakantiehuis heb je voldoende ruimte om alle spullen die je meeneemt een plek te geven. En dan niet alleen, mogelijk komt het huis met vele extra´s, zoals een compleet uitgeruste keuken en spelletjes en boeken. En wat dacht je van een eigen wasgelegheid die beschikbaar is wanneer je deze nodig hebt. Wel zo fijn als je op vakantie gaat met kids. Ook qua budget is het handig als je een keuken hebt en niet altijd uit eten hoeft te gaan. Zo kun je zelf je maaltijd bereiden in je vakantiehuis. Uiteraard met gebruik van de lokale, verse producten.

Geniet van privacy

Bij een verblijf in een vakantiehuis heb je natuurlijk niet te maken met andere gasten, die je wel hebt als je in een hotel overnacht. Een groot voordeel is dat je, als je kiest voor een luxe villa met zwembad, deze niet hoeft te delen met anderen. Geen zorgen dus over het storen van andere gasten terwijl de kids rondrennen. Of last van mensen die ´s morgens vroeg hun handdoek al op de badstoelen leggen, waardoor er niets meer vrij is als jullie naar het zwembad gaan. Wie herkent dit niet?!

Bepaal je eigen ritme

Door alle faciliteiten bij de hand te hebben wanneer je ze nodig hebt, hoef je je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld openingstijden van het zwembad of een restaurant. Eten wanneer je honger hebt in plaats van wanneer het restaurant van het hotel open is, is altijd handig als je op reis bent met kleintjes. En natuurlijk, ‘s avonds wanneer de kinderen slapen, hoef je niet binnen op de hotelkamer te blijven, maar kun je genieten van een drankje op het terras met een prachtig uitzicht terwijl de kids binnen rustig liggen te slapen. De controle hebben over je eigen planning terwijl je op vakantie bent, is een echte luxe.

Print Friendly, PDF & Email