Cocoon lakenzak, de budgetoplossing - Wandernan

Cocoon lakenzak, de budgetoplossing

In sommige landen is linnenhuur zo ontzettend duur dat je liever op zoek gaat naar een andere oplossing. En zo kwam ik op de Cocoon lakenzak. Een duurzame en budgetvriendelijke oplossing.

Wat waren mijn criteria?

Een lakenzak voor maximaal EUR 40,- per stuk. Die kun je als binnenkant voor je slaapzak gebruiken, maar ook als oplossing voor een paar nachten in een huisje.

Cocoon lakenzak

Het Oostenrijkse merk Cocoon heeft zakken in veel verschillende maten, recht en taps toelopend, die laatste voor een mummyslaapzak. In dertien verschillende materialen, van zijde tot microfiber. Daarbuiten hebben ze ook nog een paar zakken in kindermaten en extra brede zakken.
De microfiber zijn de meest voordelige, maar vond ik echt niet fijn aanvoelen. 100% katoen leek me de beste oplossing. Voor de kinderen kocht ik flanellen zakken, waar een gezellig ruitje op staat. Deze lakenzak is evengoed nog 1m80 lang.

Travelsheet3
Travelsheet4
Travelsheet1

Gebruik

De lakenzakken hebben een ruime opening. De kinderzakken hebben een klittenbandsluiting, de gewone een sluiting met een koordje. Feitelijk zul je deze niet zo snel gebruiken.

Na een paar testnachtjes kan ik zeggen dat beide stofjes prima bevallen. Het flanel is heerlijk zacht. Noor vond het helemaal leuk om in zo’n zakje te mogen slapen. Het katoen voelt prettig aan.

Groot voordeel; aan de bovenkant zit een omslag die je om een kussen kunt slaan. Op die manier heb je ook geen apart kussensloop nodig!

Nadeel; het weer terug in dat zakje krijgen is nog een hele kunst!

Cocoon Travel Sheet

Wat kost dat?

Onze katoenen lakenzak koop je eenvoudig bij Bol.com: Cocoon lakenzak.
De kidsack koop je hier: Kidsack.

Tips bij aanschaf

Ga zeker even in een winkel kijken wat prettig aanvoelt. Hou ook in gedachten waar je het voor gaat gebruiken. Wanneer je veel in de tropen bent, is het natuurlijk fijn om lichter product te kiezen, dan wanneer je graag afreist naar koude bestemmingen.
Eigenlijk is een KidsSack onzin, kinderen kunnen ook in een grotere lakenzak slapen en kunnen daar langer mee toe.

Er zijn 3 reactie's

  1. Wat Handig! En wat valt de prijs mee zeg, ik dacht altijd dat die dingen veel duurder waren. Thanks voor je uitgebreide post, ik ga er ook eens naar op zoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *