In Denemarken zullen we in diverse huisjes overnachten, meestal maar drie nachten. De linnenhuur is dan zo’n EUR 30,- per verblijf voor ons drietjes (voor Pippa hebben we eigen spullen mee).
Dat zijn pittige prijzen. Ik ging op zoek naar een duurzame budgetoplossing.

Waar was ik naar op zoek?
Een lakenzak voor maximaal EUR 30,- per stuk. Die kun je als binnenkant voor je slaapzak gebruiken, maar ook als oplossing voor een paar nachten in een huisje. Ik ben eerst even kijken bij Kompas Outdoorworld, maar het was niet het juiste seizoen en de rekken voor lakenzakken waar niet erg goed bijgevuld. Ik wilde graag een roze voor de meisjes en een grijze of donkerblauwe voor ons. Ik kon geen roze lakenzak vinden, maar heb er wel de zakken van het merk Cocoon en een paar andere merken bekeken.

Cocoon
Het Oostenrijkse merk Cocoon heeft zakken in veel verschillende maten, recht en taps toelopend, die laatste voor een mummyslaapzak. In dertien verschillende materialen, van zijde tot microfiber. Daarbuiten hebben ze ook nog een paar zakken in kindermaten en extra brede zakken.
De microfiber zijn de meest voordelige, maar vond ik echt niet fijn aanvoelen. 100% katoen leek me de beste oplossing. Voor de kinderen kocht ik flanellen zakken, waar een gezellig ruitje op staat. Deze lakenzak is evengoed nog 1m80 lang.


Travelsheet3
Travelsheet4
Travelsheet1
Gebruik
De lakenzakken hebben een ruime opening. De kinderzakken hebben een klittenbandsluiting, de gewone een sluiting met een koordje. Feitelijk zul je deze niet zo snel gebruiken.

Na een paar testnachtjes kan ik zeggen dat beide stofjes prima bevallen. Het flanel is heerlijk zacht. Noor vond het helemaal leuk om in zo’n zakje te mogen slapen. Het katoen voelt prettig aan.

Groot voordeel; aan de bovenkant zit een omslag die je om een kussen kunt slaan. Op die manier heb je ook geen apart kussensloop nodig!

Nadeel; het weer terug in dat zakje krijgen is nog een hele kunst!

Cocoon Travel Sheet
Ik betaalde
Ik kon op maar één website terecht voor grijze katoenen zakken voor ons en een flanellen lakenzak voor de kinderen. Bij Campz. Voor de 100% katoenen lakenzakken betaalde ik EUR 22,95 per stuk, de KidsSacks kosten EUR 24,95.

Tips
Ga zeker even in een winkel kijken wat prettig aanvoelt. Hou ook in gedachten waar je het voor gaat gebruiken. Wanneer je veel in de tropen bent, is het natuurlijk fijn om lichter product te kiezen, dan wanneer je graag afreist naar koude bestemmingen.
Eigenlijk is een KidsSack onzin, kinderen kunnen ook in een grotere lakenzak slapen en kunnen daar langer mee toe.

Print Friendly, PDF & Email