Wie mij al langer volgt weet dat ik een fan ben van Accor hotels. Immers, in elke categorie is wel iets te kiezen en in de meeste Europese steden is er een hotel. Ik neem je mee naar mijn centraal gelegen hotel in Wenen. 

Waarom koos ik voor dit hotel?

Ik wilde in Wenen niet te veel extra lopen en zocht een hotel binnen de ‘Ringstrasse’. Daarbij wilde ik graag wat comfort en zo koos ik voor dit centraal gelegen hotel in Wenen: Mercure Wien Zentrum.

Hotel

Het hotel is niet meer dan een heel kleine lobby, een bar en ontbijtzaal. Een typisch stadshotel.

Locatie

Het hotel is enorm gunstig gelegen ten opzichte van het busvervoer vanaf de luchthaven, de tram en metro en de binnenstad. Op hooguit vijf minuten lopen van de Stephansdom (wat zo’n beetje het epicentrum van de stad is)

Plussen en minnen

+ centrale ligging
+ fijne kamers
+ goede bedden
+ nespresso apparaat op de kamer
+ snel in- en uitchecken
+ goede, snelle en stabiele WiFi
+ uitchecken pas om 12u00

-/- typisch ketenhotel

Voor wie een aanrader?

Ben je op zoek naar centrale ligging, goed bed, fijne douche, dan zit je goed.

Ben je op zoek naar een hip en/of kleinschalig hotel, dan kun je deze beter skippen. Dan raad ik 25hours hotel aan. Deze heeft een ligging in het Museumkwartier. Ook redelijk centraal.

Tips bij boeking

Boek geen ontbijt (EUR 18,- per persoon per nacht) bij. Op ongeveer vijf minuten lopen vind je Teehaus Haas & Haas, waar je voor minder geld een excellent ontbijt kunt nuttigen. Tip daarbij is ook: maak een reservering.

Boek een upgrade voor een fluffy badjas en een goed gevulde minibar (welke dagelijks wordt aangevuld).

Let goed op, er liggen twee hotels van Mercure vlak bij elkaar!

Ik betaalde…

Voor een standaard kamer drie nachten in september: EUR 390,-

Notitie hierbij: ik reserveerde een standaardkamer, maar kreeg een upgrade.

Mercure Wien Zentrum - 1
Mercure Wien Zentrum - 6
Mercure Wien Zentrum - 7

Tips voor WenenPrint Friendly, PDF & Email