Camping de la Semois

Camping de la Semois

In de categorie ‘hidden gems’: een camping. Ben jij zo iemand die bij het horen van het woord camping al direct afhaakt? Lees dan toch maar even door. Juist voor de avontuurlijke reiziger, is dit een topper! Sinds mijn broer mij vertelde van deze camping, heb ik de website bewaard en hoop ik er eens te komen. Ik bezit zelf geen kampeeruitrusting, maar dat geeft hier niet, lees snel verder…

Camping de la Semois

Op camping de la Semois in de Ardennen kun je uiteraard een plaats reserveren voor je eigen tent, caravan of camper.

Je kunt er ook kiezen voor andere accommodaties, zoals een yurt, een Marokkaanse tent en…een wijnvat. Ik vind het leuk. Voor mensen die een camping wel leuk vinden, maar toch enig comfort wensen, is er ook een chalet te huur. In het hoogseizoen betaal je daar EUR 95,- per nacht voor, wat ik erg schappelijk vind. Verder heb je ook nog tipi’s en safaritenten.

Ik weet het niet, ik vind ze allemaal wel leuk!

In de kantine kun je terecht voor een hapje en een drankje en natuurlijk, een lokaal biertje. Voor kinderen zijn er diverse speeltoestellen en wat boerderijdieren. Maar eigenlijk is het leukst; spelen in het riviertje wat langs de camping loopt, een aftakking van de Semois.

Neefjes in de beek
Neefjes in de beek

Je broodjes, die heerlijk zijn, haal je ’s morgens in een niet meer werkende SRV-kar (voor mensen van na 1980, vroeger kwam de supermarkt door de straten rijden).

Een actieve vakantie kan ook; in de zomer worden activiteiten georganiseerd, van droppings tot mountainbiketochten en bootjesracen. En dat gaat op basis van ‘wie er zin heeft’ in plaats van een strak schema. Wel zo relaxt.

Spreekt dit alles je aan? Kijk dan even hier

Doen bij Camping de La Semois

Wat kun je in de buurt doen, behalve lekker in een riviertje banjeren, rivierkreeftjes en kikkers vangen en lekker spelen met nieuwe vriendjes?

  • de ijssalon in Florenville Les Chocolats de Edouard mag je niet missen! Hier haal je de meest waanzinnige ijscreaties
  • van een heel ander culinair kaliber, maar even leuk en op een prachtige lokatie, kaasfonduen op de camping
  • mocht je het geluk hebben dat je er in deze tijd bent, dan is het Middeleeuwse kasteelfeest (Fête Médiéval d’Herbeumont) leuk om mee te maken.
  • nog meer middeleeuwse pret bij het kasteel van Bouillon, waar zeker ook voor kinderen, veel te beleven is
  • stop zomaar eens bij een ‘Aire’ langs de snelweg, vaak zijn dit erg leuke speelplekken in de natuur!
  • voor een regenachtige dag: in Florenville bevindt zich een goed gesorteerde speelgoedwinkel (Rue de la Poste 1)
  • bezoek de grotten van Han, je parkeert je auto in het dorp en gaat met een trammetje tot de ingang van de grotten. Spectaculair! Je kunt dit tripje combineren met een bezoek aan het wildpark van Han
  • waterfietsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *