Ik hou wel van een uitdaging. Ooit had ik een alleenstaande moeder aan de balie die echt erg weinig te besteden had. Ze wilde de kinderen echter geen vakantie ontzeggen en ging een stevige wandeling niet uit de weg. Het type ‘niet-lullen-maar-pellen’. 

De uitdaging

Vandaag heb ik mezelf de opdracht gegeven op zoek te gaan naar een vakantie, voor een moeder met een kind en puber, zonder auto met een budget van EUR 800,-

Mijn eerste gedachte is een leuk huisje in de Ardennen. Zou dat makkelijk zijn met de trein?

Op NS International kun je per land en regio zoeken naar plaatsen welke per trein bereikbaar zijn. Dinant is een grotere plaats, waar veel bungalowparken in de buurt liggen. Je betaalt EUR 151,- voor drie tickets als je een beetje flexibel in de vertrektijden bent. Ik heb wel gelet op ’s morgens heen en ’s middags terug.

Ik vraag me even af of je niet goedkoper uit zou zijn wanneer je een auto huurt, de meest voordelige auto, inclusief alle benodigde verzekeringen is EUR 215,-, en dan moet je wel een rijbewijs hebben. Daar komt ook nog benzine bij, geen optie.

Dan de grootste uitdaging, een huisje in Dinant, op een leuk park waar de kids iets kunnen ondernemen voor ongeveer EUR 650,-

Bijvoorbeeld deze avontuurlijke bungalow op vakantiepark Domaine du Bonsoy.

Bij het park is een supermarkt, dus je hoeft niet om het minste of geringste iets te regelen. Bovendien worden er fietsen verhuurd. Het ligt tussen Dinant en Hastière in.

Dan moet je alleen nog ‘even’ iemand regelen die je van het station haalt, dat moet toch vast lukken? En anders kun je een treinkaartje kopen tot station Heer-Agimont, vanwaar het anderhalf uur lopen is naar de het bungalowpark.

Algemene tips voor een budgetvriendelijke vakantie

  • Boek op tijd je vakantie.
  • Zorg dat je alles meeneemt in je budget, vervoer, accommodatie en daggeld. Let bijvoorbeeld bij campings enorm op kosten ter plaatse. Check goed of je zelf bedlinnen en handdoeken moet meenemen.
  • Nieuwe vakantieparken zijn vaak heel voordelig, omdat ze nog naam moeten maken. Daar kun je handig gebruik van maken.

Check ook de budgetaccommodaties op Wandernan.

Vind jij het lastig om iets te vinden voor jouw budget?

Print Friendly, PDF & Email