Oeh! De een-na-laatste week voor de vakantie. Heerlijk! We organiseren een kinderfeestje en tractaties en goodie bags. En ik ga heerlijk uit eten.

Maandag
Hubby komt eerder naar huis, want vertoont een allergische reactie op de gezonde boswandeling van gister. Ik zag hem al slaan naar beestjes gister, maar dat ze zo vervelend zouden worden, dat had ik niet helemaal door.
Verdict: een horzelbeet.

Ondertussen eet Noor McFlurry’s met grote vriend D. in de Mekkie D. Waar ze nooit komt. Vol enthousiasme komt ze thuis ‘Daar moeten we ook eens heen! Dat is echt heel tof hoor!’. Hihi.

Dinsdag
Ik word gebeld terwijl ik bij de kapper zit. Verf/iPhone, verf/nieuwe iPhone.. Help!
Het blijkt om een uitnodiging te gaan voor een kinderfeestje. Plots besef ik me twee dingen. Noor heeft nog steeds niet getrakteerd, die afspraak moet ik nog maken met de juf én ze heeft nog geen feestje gegeven. Dus… ik ga als een gek aan de slag om iets leuks te verzinnen. Ik kom feestjes tegen van EUR 17,50 per kind. Jeetje! Wat een geld!

Woensdag
‘s Morgens gaan we naar de garage. Ik krijg mijn sleutel niet meer uit het contact. Ik vrees voor een nieuw slot.
We nemen plaats in de wachtruimte. Pippa kijkt lekker plaatjes in de Vogue en RTV NH pulp op de tv. Ik kan even wat mail door ploegen, wat fijn is, aangezien ik vandaag waarschijnlijk het middagslaapje ga missen om te werken. Er komt een meneer binnen die wat aandacht nodig heeft. Hij blijft maar tegen me aan kletsen. Heb ik dat? Is mijn kind lekker zoet, werkt de WiFi prima, moet je weer een meneer bezighouden… *zucht*

Today’s office

Pippa maakt een eigen bureau

Na drie kwartier komt het verlossende antwoord. De kruipolie hielp, er hoeft geen nieuw slot in van EUR 475,-. Bedankt lieve Ten Boekel en Bakkers!

Noor mag kiezen tussen een balletfeestje, een paardrijfeestje, een bowlingfeestje of gewoon lekker naar de ballenbak. Haar vriendinnetje F. helpt kiezen. Paardrijden of discobowlen. Het wordt discobowlen bij de bowling in Schagen.
Dan moeten we vriendinnetjes kiezen. Dat gaat gewoon niet. Ze zijn allemaal leuk en lief. Dan maar allemaal… En dat blijken we later nog iemand te vergeten ook. Help. Ik hoop op een soort natuurlijk afvloeiiing, dat er bv al kids op vakantie zijn. Ja… alsof het universum dingen zo regelt. Ha de ha!

Noor schrijft haar uitnodigingen

 

Donderdag
All work, a little bit play. Heel veel leuke mail! Zo mag ik met een +1 naar de expositie van Jeroen Swolfs in Zaandam. En krijg ik een paar leuke opdrachten waar ik zin in heb.
‘s Avonds hang ik ontspannen op de bank bij Frank Underwood.

Vrijdag
Pas om twee uur heb ik koffie. Zo’n ochtend. Keihard schoonmaken en ondertussen mail bijwerken. En dan zeuren mensen dat ik geen tijd voor ze kan maken. For real? 
Ga toch heen, ik ben de mean machine van efficiëntie. Ga niet eikelen over hoe ik mijn tijd moet indelen.

Zaterdag
Voor het eerst krijgt Noor (en Pippa dus ook), zakgeld. We hebben deze week een spaarpot leeg gemaakt speciaal voor ‘haar eigen geld’. Ze droomt weg van een zeemeermin-Barbie en een Playmobilkasteel. Ik laat het maar even.

We gaan op pad voor Noor haar kinderfeestje (van haar 6e verjaardag) en haar traktatie (7e verjaardag). Tja… Nu heeft ze de verjaardag voor haar 6e verjaardag overgeslagen, dus we mogen uitpakken vinden we zelf. Dus moeten we 32 kaarten schrijven, inpakken met een gum, met een schrift erbij én daarbij komt dan ook een ijse. Vervolgens maken we de 12 goodiebags klaar. We zijn net een Aziatische sweatshop.

‘s Middags werk ik een paar uurtjes. Pippa doet haar eigen haar…

En daarna ga ik op de fiets naar Heerhugowaard om met mijn lieve vriendinnen wat te gaan drinken en eten. Brasserie IJzer is zo ongeveer het beste wat Heerhugowaard ooit overkomen is. Man, man, wat hebben we lekker gegeten. En wat zijn de scroppino’s er lekker!

Het interieur doet me denken aan Hubbard & Bell in de Hoxton Holborn

Gezellie, ik mag de wijn kiezen. Kan ik…

Ravioli met pompoen. Lékker!

Ik moet lachen als ik in het toilet kom, je mag hier je baby maximaal 15 kg laten liggen…

Vegetarische chili met papadum, rijst, linzen en kikkererwten. Omnonom!

Desserts, daar doe ik meestal niet aan. J. stelt een scroppino voor

Die is zo lekker dat we er nog wat bestellen. Lekker, al die halfvolle glazen…

 

Zondag
De keuze is óf vandaag naar Julianatoren, óf volgende week. Ik bekijk mijn weerapp en zie dat er de hele middag 50% kans op regen is. Weg gokken het er niet op.

‘s Avonds kijk ik onder een dekentje op de bank met een grote beker thee ‘Grand Designs’ op Netflix. Misschien ken je het, het BBC programma met de heerlijk, humoristische Kevin McCloud, waarbij mensen een vet tof huis bouwen. Heerlijk om te kijken. Ik krijg bíjna zin om te gaan verbouwen.

De vorige whereabouts lees je hier: #172

De komende week op de agenda:

  • het kinderfeestje van Noor
  • start van de vakantie
  • Julianatoren
  • een workshop van Massage bij Suus (nee, ik onderga geen massage, dat is niets voor mij…)

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!
Liefs,
Nanda

Print Friendly, PDF & Email