Zoals je misschien wel weet mochten wij vorig jaar slapen in een bosdierenhuisje op Center Parcs Trois Forêts. En ik had je nog beloofd daar verder over te vertellen. Wat hebben we het er leuk gehad! Maar er is ook wel een dingetje…

Waarom het bosdierenhuisje op Center Parcs Les Trois Forêts?

Ik vind het altijd eerlijk om te vertellen waarom ik voor deze accommodatie koos. In dit geval ging er iets vreselijk mis met onze vakantie. We zouden namelijk naar het nieuwe Village Nature gaan, vlakbij Disneyland. Een week voor vertrek kregen we te horen dat dit park niet af zou zijn en we moesten omboeken. Allemaal zo erg nog niet, maar we moesten de dames vertellen wat we níet naar Disneyland gingen. Oei.
Mocht je ooit zoiets overkomen; zet hoog in. Het zal je verbazen wat er allemaal mogelijk is, zo vlak voor vertrek.
Ik had drie parken uitgezocht welke aansloten op onze wensen en daarbij had ik een aantal speciale huisjes uitgezocht. Het bosdierenhuisje was splinternieuw, voor mij een reden om te vragen of we mochten omboeken naar zo’n bijzonder huisje. Het was goed!

Locatie

Les Trois Forêts is gelegen in een bosgebied. Rondom het park vind je voornamelijk akkerbouw. Er zijn weinig tot geen bijzondere uitstapjes in de buurt te bedenken. Met andere woorden, het is niet echt de bedoeling dat je ver weg gaat. En dat is prima, want er is op het park meer dan genoeg te doen. Zo’n vakantie is natuurlijk niet ieders droomreis, dan snap ik.

Bijzonderheden faciliteiten

In dit park kom je echter niets te kort. We zijn er nu twee keer geweest en nog hebben we alle faciliteiten niet uit geprobeerd. Een énorme Baluba (indoor speel paradijs) met twee restaurants, een grote kinderboerderij, een aparte ponystal, een klimbos, fietsen en mountainbikes, kano’s. Een pizzeria, buffetrestaurant, grillrestaurant en snackbar. Natuurlijk een subtropisch mega-zwemparadijs. Entertainment gedurende de dag. Een hangout voor tieners. Alles is er.

En op dit moment wordt er nog een prachtige spa bij gebouwd.

Plus en min

+ enorm veel te doen
+ samengestelde gezinnen kunnen hier heel goed terecht

-/- men spreekt er heel matig engels
-/- het park is groot en heuvelachtig, je wilt hier eigenlijk graag een golfcar hebben (maar deze zijn vrij prijzig!)

TIP: betaal extra voor de ligging van je cottage, daarmee kun je je ook een golfcar besparen

Voor wie een aanrader?

Luieriken hebben hier een superfijne vakantie. Je hoeft niet veel zelf te bedenken om de kinderen te entertainen. Hou je er niet van zelf te koken tijdens de vakantie, dan kun je hier uit ontbijten, lunchen en dineren.

Ik betaalde…

Het is niet heel relevant hoeveel wij betaalden. Ik heb gekeken wat het huisje kost voor een week in het hoogseizoen. Schrik niet. € 2700,-. Ik vind dat belachelijk veel geld voor een mini-huisje als deze. Dit jaar, wanneer je nu boekt kost het € 2120,- in het hoogseizoen.
Onze buren waren dan ook van die mensen die in Tod’s en polo’s rondwandelden. Ik stel me zo voor dat een verwende, rijke Parijzenaar hier graag geld uitgeeft om een weekje te chillen.

Wat is er zo bijzonder aan de dieren uit het bos cottage?

Even los van de prijs (die zal de komende jaren heus naar beneden gaan, voorspel ik). Het huisje is gelegen aan de achterkant van het park en ver bij het parkcentrum vandaan. Er zijn drie verschillende secties met deze bijzondere cottages. Er zijn ook ridder en avonturen huisjes. Allemaal gethematiseerd cottages en bijbehorende speeltuin.
Op het tapijt staan voetsporen, de tafel staat gedekt klaar. Er is een slakje waar kleintjes op kunnen zitten, de tv staat op een krekel tafeltje. Er hangen overal vogelhuisjes en er is een geheime hut. De badkamer is net een vissenkom.
De bedden staan haaks op elkaar en de uiteinden zijn knuffelbare beestjes. Het is voor (kleine) kinderen echt een feestje. Wil je ‘s avonds echter zelf even lekker op de bank zitten met zijn tweetjes, dan leent de rupsbank zich daar niet echt voor…

Zoals altijd in de huisjes is er veel te weinig kast- en bergruimte.

Ons persoonlijke fotoboek

bosdierenhuisje center parcs

Welkom in ons huisje!

Spoorzoeken!

Vogels

bosdierenhuisje center parcs

Een ‘geheime’ doorgang naar de slaapkamer

Sweet dreams

Als je veel zwemt kun je ook lekker slapen.

In de ouderslaapkamer

Oehoe!

bosdierenhuisje center parcs trois forets

Dit bedoel ik… als ouder zijnde ben je echt f*cked…

Maar goed…

Alles voor de kinderen

Speeltuin bij de bosdieren cottages

Onze speeltuin

Brand new

Hulp van zus


Ridderhuisjes

Met een eigen gethematiseerde speeltuin

Naar het zwembad en parkcentrum

Het liefst huur je een golfcar. TIP: boek deze direct bij, ter plaatse zijn ze niet te betalen. Wij hebben overigens gefietst, maar het soms wel een beetje vervloekt. Het is écht heel heuvelachtig.

Knapperd met haar Rapunzel haar

We zijn in Frankrijk…

Het buffet is aardig

Veel rauwkost en salades

Een soep van de dag en ongeveer zes tot acht warme gerechten

Veel taartjes

Ziet er heerlijk uit toch? Je kunt hier prima gezonde keuzes maken, ook voor kinderen.

Noor in de buitenspeeltuin (ook enorm!)…oh wacht, Pippa staat er ook nog op, hihi

Natuurlijk kun je hier heerlijk zwemmen. Ook buiten zijn, voor de warme dagen, genoeg ligstoelen.

Ponyritjes zijn er bijna dagelijks en bijna op elk uur

Pippa op Astuce

Waterfietsen

en kano’s te huur

Noor bij de manege

Niet voor niets, dat ‘forets”

Alles ziet er zo goed onderhouden uit. Pippa op weg naar huis. Dag allemaal!

Daarnaast vind je deze parken van Center Parcs vind je misschien ook interessant:

Print Friendly, PDF & Email