Zilte zeelucht in Blankenberge met kinderen - Wandernan

Zilte zeelucht in Blankenberge met kinderen

Blankenberge aan de Belgische kust is een heerlijk oord voor een fijne (mini)vakantie. Ik was er een nachtje met mijn Vlaamse vriendinnen en wat hebben we daar van genoten! Ik presenteeer je; Blankenberge met kinderen.

Sfeer

Blankenberge ligt tussen de duinen. Het centrum bestaat uit een brede (autovrije!) boulevard, waar het heerlijk flaneren is. Liever nog strijk je neer bij een van de vele beachclubs en dompel je je onder in het Vlaamse strandleven. Heerlijk!
Aan de noordkant van het plaatsje vind je stranden zoals deze, bijzonder rustig, schoon en breed. Het geluid van aanrollende golven, die heerlijke zilte zeelucht en zoveel ruimte voor kinderen om te spelen, dat is fantastisch!

blankenberge met kinderen - 2

Wat is er te doen in Blankenberge met kinderen

Deze mooie badplaats aan de Belgische kust gaat prat op zijn ‘Pleasure Pier‘, wat ik persoonlijk niet echt de moeite van het omlopen waard vind. Op de pier kun je eten op frissere dagen de kids loslaten in het indoor speelparadijsje.

Sealife, altijd leuk natuurlijk. Let wel op de prijzen, die zijn pittig. Hou groupon of vakantieveilingen in de gaten, deze hebben vaak deals naar Sealife. Online tickets bestellen levert nog een korting van EUR 1,- per kaartje op en er is een familieticket.

De Lustige Velodroom, hier kun je in tien minuten zoveel fietsen uitproberen als je wilt en rondjes in de velodrome rijden, niet alleen voor kleintjes hoor! Doe maar mee.

Leopoldpark, met minigolf, kidskarting, speeltuin en springkussens.

Het Huisje van Majutte, binnenkijken in een vissershuisje.

Serpentarium, een reptielenzoo waar je in de zomermaanden ook slangen kunt aaien.

Het hele jaar door worden er leuke evenementen georganiseerd, zoals stormtochten, herfstwandelingen en wandel- en fietstochten rondom ‘de Groote Oorlog’. Je hoeft je niet te vervelen in Blankenberge met kinderen.

TIP: ter hoogte van de Duinse Polders (hotel) kun je in een paar minuten het duin oversteken en kom je op een heerlijk rustig stuk strand, met kleine perkjes op het duin, voor als het iets harder waait (werkt beter als een windscherm!)

In de omgeving van Blankenberge

Met maar 13 minuten in de auto ben je in Brugge (in theorie, de prakijk laat nog wel eens wat file en ‘werken’ zien…). Een bezoek aan dit romantische stadje mag natuurlijk niet op je to-do ontbreken. Check hier zeker het Historium Brugge even!

Oostende ligt om de hoek en timmert ook lekker aan de weg om een interessante badplaats voor toeristen te zijn.

Op 51 minuten vind je Plopsaland de Panne met daarbij Plopsaqua.

Liefhebbers van de wereldoorlogshistorie kunnen in een uurtje naar Duinkerke in Frankrijk rijden.Tips voor parkeren / winkels / restaurants

Parkeren is vrij prijzig in Blankenberge. Dus zorg dat je een accommodatie met gratis parkeerplek hebt of ga met de tram de stad in.

Langs het strand zijn verschillende toffe beachclubs waar je heerlijk kunt loungen met een fles cava.

Er is een grote Colruyt in Blankenberge waar je gemakkelijk en voordelig je inkopen doet.

Wij sliepen in de Duinse Polders, wat een fijne uitvalsbasis is met gratis parkeerplek, tegenover het duin (vijf minuten lopen naar het strand). Een mooie budgettopper.

blankenberge met kinderen - 4

TIP: ga niet rond vier uur weg uit Blankenberge richting Nederland,  op doordeweekse dagen. Je staat dan overal in de file. Ook in de zomermaanden. Blijf liever lekker een uurtje langer op het strand of ga even in de grote haven bij al die enorme containerschepen kijken.

Meekijken in Wandernan’s fotoboek

Lekker spelen op het strand met zijn allen!
Lekker spelen op het strand met zijn allen!
Op het duin vind je door helmgras afgezette stukken, waartussen het lekker luw is.
Op het duin vind je door helmgras afgezette stukken, waartussen het lekker luw is.
Spelen bij Beachclub Coco Loco
Spelen bij Beachclub Coco Loco
Hoi Noor!
Hoi Noor!
Ook Pippa is zeer te spreken over deze beachclub...
Pippa is zeer te spreken over deze beachclub…
Mama ook...
Mama ook…
Bedenk hier even lekkere loungemuziek en een zeebriesje bij...
Bedenk hier even lekkere loungemuziek en een zeebriesje bij…
Spelen, spelen, spelen
Spelen, spelen, spelen
Oh, en wafels eten natuurlijk!
Oh, en wafels eten natuurlijk!
Lekker kijken vanaf de pier
Lekker kijken vanaf de pier
Einde van de pier...
Einde van de pier…
Joehoe! Base to Pippa...
Joehoe! Base to Pippa…

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Er zijn 2 reactie's

  1. Wij waren ook met onze kinderen in Blankenbergen nadat we een paar dagen in Brugge waren. Inderdaad een prima combinatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *