Bezoekerscentra zijn veelal gratis. Zo ook Mar en Klif in Oudemirdum, Friesland. Wow! Wat hebben we hier een paar toffe uren beleefd!

Wat is er te doen in bezoekerscentrum Mar en Klif?

In dit bezoekerscentrum leer je over de omgeving. Daardoor is het ook leuk om aan het begin van de dag te doen. Trek er daarna op uit (vraag desgewenst wat advies en tips aan de balie!). En zo zul je gedurende de dag dingen terug zien, wat je ‘s morgens hebt bekeken in het bezoekerscentrum.
Mar en Klif laat zien waarom deze omgeving zo heuvelachtig is. (tipje van de sluier: iets met de ijstijd). Kinderen kunnen lekker klimmen door een ijsberg. Verschillende keien voelen en het verschil zien.

 


Ze kunnen verkleden, visjes vangen. Ondertussen kun je als ouder de iets meer op volwassen toegespitste info doornemen.Je kunt een hut in duiken om daar een uilenbal te trekken voor het bedrag van EUR 1,- en vervolgens lekker gaan pluizen. Leerzaam en supertof om te doen!

Je kunt afdrukjes maken in het zand. Een boom schaven om de verschillende geuren van de bast te ruiken. Kleien. Een wandelingetje maken door de kruidentuin.
Kortom; hier leer je dingen spelenderwijs.

Lunchfaciliteiten

Wanneer je het centrum uit loopt sta je midden op De Brink in Oudemirdum. Hier vind je verschillende restaurants en terrasjes, waarvan ik Boschlust in elk geval kan aanraden.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Zeker tot veertien jaar kunnen kinderen zich hier goed vermaken. Uiteraard, afhankelijk van de interesses van je kind.

Combineren met een bezoek aan…

Na het bezoekerscentrum is het natuurlijk wel de bedoeling dat je er op uit trekt in de omgeving. Wij hebben telkens de auto gepakt naar een volgende bestemming welke ik uitzocht op mijn inspiratiekaart.

En we hebben ons laten informeren en tips gevraagd op ons toegespitst. Elke tip die we kregen was top! Je kunt in Oudemirdum ook fietsen huren om de omgeving te ontdekken

Praktische informatie

Prijzen: GRATIS

Website: Mar en Klif

Adres: De Brink 4, Oudemirnum

Voor openingstijden zie website

Ons bezoek duurde: twee uur

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Print Friendly, PDF & Email