Het ritje naar de Veluwe is al prachtig. Hoe dichter de bebossing en hoger de bomen, des de dichter ben je bij je bestemming…
Wanneer je het erf van Landgoed Tongeren op rijdt zie je direct vijf safaritenten staan in het hoge gras. Links en rechts naast de oprijlaan staan fietsjes, skelters en ander kinderspeelgoed. Het ruikt van gras en een beetje van koeien, maar niet op een verkeerde manier. Hallo boerenleven!

Een tentje

De geur van canvas in combinatie met houthaardvuur, doet mij in gedachten meteen afreizen naar Afrika. Deze geur is voor mij onlosmakelijk met dat continent verbonden.
De lodgetenten zijn enorm ruim, beschikken onder andere over twee aparte slaapkamers (waarvan één met tweepersoonsbed!) en een bedstee.
Koken doe je, heel langszaam, op het houtkacheltje. In de leefruimte staat verder een bank en een ruime eettafel. Er is zelfs een toilet.
Desgewenst kun je een tent huren met hottub en buitendouche.
Elk voordeel heeft een nadeel. De hottub en de douche stook je zelf, daarvoor moet je geduld hebben en in de buurt blijven. De temperatuur van het water is dus ook lastig te reguleren. Toch waren mijn vriendinnen niet weg te slaan uit de hottub.
En hout,… dat sprokkel je zelf. Met een bijltje. Back to basics.

Spelen

Op de boerderij is genoeg te spelen. Er is een klein speeltuintje en een trampoline, maar veel leuker is het om aan een enorm touw tussen twee bergen stro in te zwieren. Lekker te rommelen, keihard te skelteren door de modder of beestjes te voeren.
Elke dag is er iets anders te beleven. Zo kunnen er een paar dagen in de week ponyritjes gemaakt worden (EUR 5,-) en is woensdagavond: pizza-avond (EUR 10,- pp). Rond 16u00 wordt de pizza-oven buiten aangestoken en rond 18u00 kan iedereen aanschuiven voor wat slices.

Omnomnom!

Melk halen doe je uit de melktap, je mag je eigen eitjes rapen en er is een boerderijwinkeltje.

Omgeving

Landgoed Tongeren ligt dicht bij Epe, waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen en je leuke adresjes vindt, zoals het gezellige thee, bonbon, eethuisje ‘Smaak’, wat echt een aanrader is. Je vind dit restaurant op Stationsstraat 10. Verder kun je een dagje naar Aviodrome, shoppen in Zwolle en natuurlijk de Veluwe verkennen, met de witte fietsjes, het Kröller-Möller museum of jachtslot Hubertus.

Fotoalbum

Heb jij het al eens gedaan, kamperen op een boerencamping? Of lijkt jou iets?

Print Friendly, PDF & Email