Het ritje naar de Veluwe is al prachtig. Hoe dichter de bebossing en hoger de bomen, des de dichter ben je bij je bestemming…
Wanneer je het erf van Landgoed Tongeren op rijdt zie je direct vijf safaritenten staan, in het hoge gras. Links en rechts naast de oprijlaan staan fietsjes, skelters en ander kinderspeelgoed. Het ruikt van gras en een beetje van koeien, maar niet op een verkeerde manier. Hallo boerenleven!

Een tentje
De geur van canvas in combinatie met houthaardvuur, doet mij in gedachten meteen afreizen naar Afrika. Deze geur staat voor mij onlosmakelijk met dat continent verbonden.
De lodgetenten zijn enorm ruim, beschikken onder andere over twee aparte slaapkamers (waarvan één met tweepersoonsbed!) en een bedstee.
Koken doe je, heel langszaam, op het houtkacheltje. In de leefruimte staat verder een bank en een ruime eettafel. Er is zelfs een toilet (tot grote pret van Noor, met een deksel, dát is gek!).
Desgewenst kun je een tent huren met hottub en buitendouche.
Elk voordeel heeft een nadeel. De hottub en de douche stook je zelf, daarvoor moet je geduld hebben en in de buurt blijven. De temperatuur van het water is dus ook lastig te reguleren. Toch waren mijn vriendinnen niet weg te slaan uit de hottub.
En hout,… dat sprokkel je zelf. Met een bijltje. Back to basics.

Tongeren - 2

Apple-atuur opladen, dat doe je in de schuur. WiFi alleen in een uithoek van je tent. Suck it up!

Betere Boerenbed

Spelen
Op de boerderij is genoeg te spelen. Er is een klein speeltuintje en een trampoline, maar veel leuker is het om aan een enorm touw tussen twee strobaalbergen in te zwieren. Lekker te rommelen, keihard te skelteren door de modder of beestjes te voeren.
Elke dag is er iets anders te beleven. Zo kunnen er een paar dagen in de week ponyritjes gemaakt worden (EUR 5,-) en is woensdagavond: pizza-avond (EUR 10,- pp). Rond 16u00 wordt de pizza-oven buiten aangestoken en rond 18u00 kan iedereen aanschuiven voor wat slices.

Omnomnom!

Omnomnom!

Tongeren - 13
Melk halen doe je uit de melktap, je mag je eigen eitjes rapen en er is een boerderijwinkeltje.

Tongeren - 3
Tongeren - 4
Tongeren - 5
Tongeren - 6
Tongeren - 7

Omgeving
Landgoed Tongeren ligt dicht bij Epe, waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen en je leuke adresjes vindt, zoals het gezellige thee, bonbon, eethuisje ‘Smaak’, wat echt een aanrader is. Je vind dit restaurant op Stationsstraat 10. Verder kun je een dagje naar het Dolfinarium, shoppen in het prachtige Zwolle, en natuurlijk de Veluwe verkennen, met de witte fietsjes, het Kröller-Möller museum of jachtslot Hubertus.

Mama skeltert ook graag

Mama skeltert ook graag

Lieve zusjes!

Lieve zusjes!

Het gras staat hoger dan Pippa lang is

Het gras staat hoger dan Pippa lang is

Pip houdt van beestjes!

Pip houdt van beestjes!

Heb jij het al eens gedaan, kamperen op een boerencamping? Of lijkt jou iets?

Biologische ijsjes, omnomnom!

Biologische ijsjes, omnomnom! Het was een mooie dag op Landgoed Tongeren

Print Friendly, PDF & Email