Wanneer ik op citytrip ben, kijk ik ook altijd even naar de mogelijkheden voor kindervermaak. Ook wanneer ze zelf niet mee zijn. In elke stad is iets te beleven voor kinderen, bewoners hebben immers zelf ook kinderen die vermaakt moeten worden. Maar wat is nu echt leuk? En waar moet je zijn? Wat zijn de highlights? Ik zoek het graag voor je uit. Belfast zal niet als eerste in je hoofd ploppen wanneer je op zoek ben naar een leuke citytrip met kids, maar ik verzeker je een topweekend! Lees mee waarom juist naar Belfast met kinderen…

Sfeer
Belfast is een Britse stad, op en Iers eiland met een rauw randje. Een diamond in the rough als het ware. Inwoners zijn grote kletskousen en hebben een goed gevoel voor humor, wat je direct bij aankomst merkt. De stad zelf is lekker compact en er zijn voldoende mogelijkheden om je te vermaken bij topweer en bij dikke, vette regenbuien.
Denk ook eens aan Belfast als ultieme kerstshopstad. Traditioneel Brits, prachtige winkels en nog relatief onontdekt. Ka-tsjing! Winner!

De grote pluspunten voor Belfast met kinderen

easyjet belfast

  • het is niet ver vliegen
  • de vluchten (KLM en Easyjet gaan rechtstreeks) zijn betaalbaar
  • de vluchten gaan op een fijn tijdstip
  • ter plaatse is het prijspeil aangenaam
  • men eet er op tijd
  • compacte stad
  • educatief verantwoord
  • ideaal voor een korte trip

Eten
Ik heb twee avonden in the Barking Dog gegeten. Dat terwijl ik graag verschillende zaakjes test. Beide keren zaten er diverse gezinnen met kinderen te smullen van overheerlijke maaltijden. De ouders zagen er ontspannen uit. (ik weet natuurlijk niet of ze dat ook waren 😉 )

Belfast met kinderen - 2
Overdag kan ik je zeker St. Georges Market aanraden. Een van de leukste overdekte foodcourts die ik ken. Ja, leuker dan de Mercado in Valencia! Hier kun je lekker lowkey overdekt lunchen. Goedkoop, gezond en lekker urban.

Belfast met kinderen - 12

Doen!
Onder het Titanic museum kom je niet uit. Lees in deze blogpost alles over dit prachtige museum. Met tieners zou ik zeker de Segway tour over het terrein doen. Met heel kleine kinderen is dit niet het juiste museum. Het verhaal van de Titanic moet ze aanspreken. Dat is natuurlijk niet aan leeftijd gebonden, het ene kind is het andere niet.

Belfast met kinderen - 13
Belfast met kinderen - 15
Wil je kinderen doen, aanraken en proberen, dan moeten ze naar W5 Interactive Discovery Center in het Odyssey gebouw in het Titanic Quarter. Hier kun je proefjes doen en heerlijk klimmen in een gigantisch klimdoolhof. Volgens medewerkers ook voor grote mensen geweldig veel fun, als afsluiter van de dag mag er altijd een medewerker door het klimdoolhof om achtergebleven rommel op te ruimen, een klusje waar om gevochten wordt.

Belfast met kinderen - 4
Belfast met kinderen - 5
Belfast met kinderen - 10
Belfast met kinderen - 11
In hetzelfde gebouw is een grote bioscoop.
Iets buiten het centrum is ook de Belfast Zoo, ik heb deze niet zelf bezocht en kan dus ook niet uit ervaring vertellen. Maar ik vind bijna elke dierentuin een mooie kans om met kinderen te minglen met de locals.

Sightseeing
Er rijden hop on hop off bussen van twee verschillende maatschappijen door de stad. De concurrentie is moordend, dat merk je prima. CitySightseeing Belfast is wat mij betreft de betere partij. De kosten voor een tweedaags ticket zijn laag.
Volwassen GBP 12,50
Kind GBP 6,00
Familieticket (2v 3 kinderen) GBP 31,00

Ik vind dat een heel mooie prijs. Tickets kunnen van tevoren op de website worden aangeschaft. Dat scheelt weer een verkooppraatje. De bus gaat onder andere langs de Zoo.

Wil je iets meer in de geschiedenis van de stad duiken? Dan is de Black Cab een uitkomst voor je. Er zijn verschillende tours te boeken. Je wordt door een enthousiaste gids rond de stad geleidt. Vooral leuk met tieners die zelf ook wat Engels spreken!

Van tevoren kijken
Ga je met tieners en wil je even je geheugen opfrissen? Dan is Bloody Sunday (2002) een film die alle punten weer op de i zet. Ook Titanic van tevoren zien is een aanrader. Wanneer je door het museum loopt zul je namelijk merken dat de film ongelofelijk trouw is aan de feiten van de gebeurtenis.

Natuurlijk blijf je ook slapen in de stad. Ik raad het Holiday Inn aan. Dit hotel heeft een mooie centrale ligging ten opzichte van de stad, het park en bijvoorbeeld the Barking Dog voor het diner.

Meer Belfast?
♥ Belfast in 48 uur
♥ Titanic museum

Andere citytrips met kinderen?
Mechelen
Valencia
♥ Pisa
Venetië

Print Friendly, PDF & Email