Baracca… wat een rare naam voor een Italiaans restaurant zul je denken. Ik ben het even op gaan zoeken en kwam op het volgende; Baracca stamt af van de barakken, daar waar de Italiaanse gastarbeiders in de barakken bij de Belgische steenkoolmijnen sliepen. Aha! Dan maakt het weer sense. 

Sfeer van Baracca in Leuven

Industrieel in zijn meest rauwe vorm. Damwandprofielen aan de muur, peertjes met een draadje uit het plafond. Maar wel heerlijke stoelen en een oergezellige sfeer. Met zicht op de open keuken waar de koks zich werkelijk uit de naad staan te koken. Of in elk geval de meesten.
Wat wordt hier hard gewerkt. Niet voor niets!

What’s cooking?
Bijzonder Italiaans eten. Denk aan bitterballen met zacht rundvlees, in een krokant zwart korstje, in een bakje met kooltjes. Niet per ongeluk de verkeerde pakken. Pizza’s met heerlijk beleg, makreel in Granny Smith saus. Alles in hapklare porties.
De wijnkaart is uitgebreid en biedt veel variatie.

Waarom is Baracca bijzonder?

Alle gerechten zijn shared dining. Dus lekker met je gezelschap prikken van de bordjes. Heerlijk, gezellig, saamhorig. Zoals het
ook in de steenkoolmijnen ging. De saamhorigheid dan… Het eten was ongetwijfeld van een stuk mindere kwaliteit.

Kinderen mee, yay or yay?

Ik twijfel. Bij mooi weer, buiten op het terras is het voor kinderen vanaf een jaar of acht erg leuk. Zeker omdat het shared dining is. Voor jongere kinderen is het hier te druk. Dan zou er restaurants waar je beter terecht kunt (Noordoever of Balls ‘n Glory bijvoorbeeld).

Voor wie is dit restaurant een aanrader?

  • op je romantische getaway
  • met een groepje fijne vrienden
  • wanneer je houdt van lang tafelen

Adres, website en parkeren

Tiensestraat 34a
Leuven is autoluw, parkeren kun je hier bijna niet.

Website: Baracca

Nog meer lekker eten?

Slapen in Leuven

Ik raad het Penta hotel of Fourth aan.

Print Friendly, PDF & Email