Tijdens onze tour met de CitySightSeeing bus (ik ben daarover niet erg enthousiast overigens…) kwamen we langs Sealife, het aquarium in Porto. Het was die dag nogal warmpjes, dus het leek ons een goed idee om op het heetst van de dag binnen te zijn. En daar leent zo’n aquarium zich natuurlijk uitstekend voor. 

Wat is er te doen in het aquarium in Porto?

Bij binnenkomst ruik je het zoute water al. Je loopt als het ware tussen de karvelen (typisch Portugese schepen) en ziet de meest prachtige aquaria met bijzondere vissen. Je ontdekt hoe enorm groot een witte haai is (dat is uitgetekend op de grond). Bordjes met informatie zijn naast het Portugees ook in het Engels. Hier en daar zijn wat knopjes om op te drukken en opdrachtjes om uit te voeren. Vlakbij de uitgang is een speelgedeelte, welke uitkijkt op het speeltoestel bij het restaurant.
Natuurlijk zijn er nemo’s, zwartpunt rifhaaien, zusterhaaien en ‘vliegvissen’ (koeneusroggen). Er is een klein bassin waar kinderen vissen kunnen voelen.

Lunchfaciliteiten

Ga hier vooral niet lunchen! Het is echt niet lekker. Wij bestelden curry, wat uit de diepvries kwam en niet goed ontdooit was. Je kunt eigen broodjes opeten op de boulevard, of iets verderop langs het strand iets gaan eten.

Voor kinderen van welke leeftijd is Sealife Porto leuk?

Uiteraard is dit zwaar afhankelijk van de interesse van je kind. Pippa van twee heeft zich er uitstekend vermaakt en vond het leuk, al die ‘vissies’.

Combineren met een bezoek aan…

Sealife Porto ligt pal aan het strand. Je kunt het dus combineren met een stranddag. Neem dan ook direct een kijkje in het fort aan zee.

Praktische informatie

Kaarten voor volwassenen zijn EUR 12, 15. Wanneer je deze vooraf besteld. Via deze link boek je eenvoudig en skip je de wachtrij alvast!Website: Sea Life Porto

Adres: 1a, Rua Particular do Castelo do Queijo

Openingstijden: hele jaar door van 10u00 tot 18u00, in het weekend in de winter tot 19u00 en in de zomer tot 20u00

Ons bezoek duurde: twee uur.

Wandernan’s fotoboek

aquarium-in-porto-3
aquarium-in-porto-4
Naast de aquaria hangen digitale schermpjes waarom info staat over bv herkomst en uitstervingsgevaar
Naast de aquaria hangen digitale schermpjes waarom info staat over bv herkomst en in welke mate dit dier is bedreigd met uitsterving
Striking a pose,... altijd en overal
Even balletten,… altijd en overal
Noor is dol op 'vliegvissen'
Noor is dol op ‘vliegvissen’
Een haai! Ofwel, tiburão
Een haai! Ofwel, tiburão
Blacktip Shark
Blacktip Shark
Tartaruga
Tartaruga
Spidercrab
Spidercrab
aquarium-in-porto-12
What a sad smiley face!
Spelen mach 10
Spelen mach 10
Hey.... daar waren we net aan het spelen...
Hey…. daar waren we net aan het spelen…
aquarium-in-porto-15
Kleine kinderen kunnen nog nét iets dichterbij komen
Kleine kinderen kunnen nog nét iets dichterbij komen
El Capitan
El Capitan
Sealife porto
Links een klein stukje van het kaaspaleis, Palacio do Queijo, een oud fort waar je in kunt, rechts het strand, je ziet dat het nog best een stukje lopen is naar restaurants….

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Print Friendly, PDF & Email