Samen met Annemarie, Gaby (Born To Travel) en Michal (Reiswijzer Kids & Co) vorm ik de community Expeditie Kids Enzo op Facebook. Gaby en Michal heb ik al aan je voorgesteld en mij ken je. Nu Annemarie nog. Onze Twitterkoningin. Ken je Annemarie van Twitter (and you should!), dan verwacht je een pittige tante. Zit ze bij je aan tafel, dan is het niets dan charme, vrolijkheid en bescheidenheid, deze dame. Humor komt overal terug. Echt, lees je haar blogs, dan moet je zeker eens per post glimlachen of het uitproesten van de lach. 

Wie ben je?
Ik ben Annemarie en op mijn blog Ishetnogver.nl vertel ik over de reizen die ik maak met mijn man Ad, dochter Floor (11) en zoon Thijs (7). Ik hou van reizen (duh), lezen, het strand, uit eten gaan, pure chocola en witte wijn.

Wat is je leeftijd?
Ik ben de 40 al een tijdje gepasseerd, maar ik voel me nog steeds 36 (oftewel: ik ben nog steeds in denial, haha).

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk zo’n 28 uur per week als freelance content- en community manager, onder meer voor een online reisorganisatie. En ik heb natuurlijk mijn gezin, de sportclubjes van mijn kinderen (taxi) en mijn blog, plus ik ben verslaafd aan mijn iPhone & social media. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik het redelijk druk heb. Bij vlagen probeer ik ook nog iets aan sport te doen. Soort van.

Waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik werk al een tijd in de reisbranche en zag de opkomst van reisbloggers. Ik houd van schrijven, fotograferen en reizen, en opeens viel het kwartje: ik wilde zelf ook een reisblog beginnen! Het leek me heel leuk om mijn eigen reisavonturen te delen, als inspiratie voor andere gezinnen. Ik ben in 2015 begonnen en heb er geen moment spijt van gehad.

Wat is er uniek aan jouw blog, als je even heel bescheiden mag zijn?
Poeh, wat een lastige vraag… Ik denk dat het een combinatie is van mijn schrijfstijl (ik probeer het altijd een beetje luchtig te houden), mijn foto’s en de afwisselende bestemmingen waar ik over blog.

Afgelopen jaar reisde je naar Nieuw-Zeeland, hoe reageerden andere moeders in jouw omgeving daarop?
De meesten vonden het alleen maar gaaf, maar we kregen wel wat commentaar op de lange vliegreis. Want waarom zou je dat willen, met kinderen? Ik kreeg soms het gevoel dat we onze kinderen iets vreselijks gingen aandoen. Ja natuurlijk was het een eind, maar het was voor een goed doel. Uiteindelijk zijn die vier lange vluchten (we vlogen naar Nieuw-Zeeland met een tussenstop in Hongkong) erg mee gevallen. Mijn dochter stapt in elk geval het liefst morgen weer in het vliegtuig, terug naar Nieuw-Zeeland. 😉

Ik vind dat je altijd prachtige foto’s maakt, die van die Maori is me bijgebleven, is fotografie een hobby van je? En wat zijn jouw tips aan anderen?


Fotografie is inderdaad een hobby van me. In het verleden heb ik wel eens fotografiecursussen gevolgd, maar eigenlijk fotografeer ik vooral op gevoel. Als ik fotografeer met mijn kinderen erbij heb ik sowieso geen tijd (of rust) om op mijn gemakje allerlei instellingen op mijn camera te gaan uitproberen, want dat duurt veel te lang. Ik hou van het ‘gouden uur’: het eerste en laatste uur van de dag dat de zon schijnt. Ik ga zelf meestal voor het laatste uur, want het eerste uur is te vroeg voor mij, haha. Zonsondergangen, ben ik ook dol op.

Ik weet eigenlijk niet waar je dit jaar heen gaat? Vertel!
Eind maart ben ik met een vriendin een weekendje naar Kopenhagen geweest. Erg leuk! In de meivakantie ging ik met man en kinderen en vrienden van ons een lang weekend naar een vakantiepark in België. Ik ga binnenkort vijf dagen naar Zweeds Lapland met Michal van Reiswijzer Kids & Co. En het plan voor de zomervakantie is om drie weken met een camper rond te trekken in een deel van Europa. We willen via Duitsland naar Tsjechië, Slovenië en Oostenrijk, maar er ligt nog niets vast.

Wat is jouw grote, ultieme reisdroom?
Even los van de leerplicht van mijn kinderen? Ik zou heel graag voor langere tijd met mijn gezin op reis willen, maar in de praktijk is dat lastig met twee schoolgaande kinderen. Afgelopen zomer zijn we een maand weg geweest en dat is erg goed bevallen. We hadden aan het eind van de reis alle vier nog helemaal geen zin om naar huis te gaan! Omdat we in totaal maar vier weken de tijd hadden, moesten we in een rap tempo door Nieuw-Zeeland reizen. Het was veel fijner geweest als we rustiger aan hadden kunnen doen. Maar als het wel zou kunnen… dan wil ik graag naar IJsland, Patagonië in Argentinië, op safari ergens in Afrika, naar Australië en nog een keer – maar dan langer – naar Nieuw- Zeeland.

Tot slot, je woont in Beverwijk, wat mogen families niet missen als ze bij jou in de buurt komen?


Beverwijk zelf is misschien niet echt pittoresk te noemen, maar in de omgeving zijn veel leuke dingen. Het strand van Wijk aan Zee of Castricum bijvoorbeeld, en de pier van IJmuiden. Beverwijk is ook bekend van de Bazaar (vroeger de Zwarte Markt), maar ik denk dat het zeker een jaar of tien geleden is dat ik er voor het laatst ben geweest. Het is wel een aanrader als je van koken houdt met verse, exotische ingrediënten. Beverwijk grenst aan Heemskerk, en daar kun je overnachten in een echt kasteel! Slot Assumburg is tegenwoordig namelijk een Stayokay-hostel. Ook leuk met kinderen is Huis van Hilde in Castricum, over archeologie en de geschiedenis van Noord-Holland. Verder wandelen wij vaak in de bossen van het Noordhollands Duinreservaat, tussen Heemskerk en Castricum in.

Nu echt,… wat is je favoriete wijn?
Je maakt mij heel blij met een koud glas Chardonnay. Of een glas Sauvignon Blanc. Of nou ja, gewoon een droge witte wijn. Als er maar geen bubbels in zitten.

Print Friendly, PDF & Email