Amsterdam met kinderen - Wandernan
Amsterdam-met-kinderen

Amsterdam met kinderen

Voor een stedentrip met kinderen hoef je helemaal niet ver te reizen. Onze eigen hoofdstad heeft ongelofelijk veel te bieden voor kleine ontdekkers. We komen er regelmatig met de kids. Ik heb gespeurd naar de beste, tofste accommodaties in de stad.

10 x doen met kinderen in Amsterdam

 • Neem een balletje mee naar het Westerpark en ga brunchen bij de Bakkerswinkel. Pik vervolgens nog een filmpje mee in het Ketelhuis en de dag is helemaal goed!
 • Tun Fun in de buurt van het Waterlooplein is een fijne plek om even uit te razen.
 • NEMO en/of het Scheepvaartmuseum, ze liggen bijna naast elkaar. Beide ontzettend leuke attracties met kinderen vanaf een jaar of zes.
 • Tropenmuseum. Hier is zoveel te doen dat je ogen en oren tekort zult komen. Leer over andere culturen.
 • Natuurlijk kan een rondvaart over de grachten niet ontbreken. Wist je dat Blue Boat geweldige Canal cruises verzorgd, waarbij kids een aparte audiotour krijgen, met werkboekje en piratenkijker! Afvaarten vanaf de Stadhouderskade (bij het Hard Rock Cafe / Leidseplein). Daarna kun je lekker gaan spelen in het Vondelpark. Voorbij het Melkhuis is een kinderbadje en speeltuin.
 • Bij de Hallen kun je lekker smikkelen. Ga eerst eens kijken bij een van de vele stalletjes en koop daarna voor ieder wat hij of zij lekker vindt. TIP: is er beneden geen zitplaats? Loop even de trap op bij de bar!
  Uit gegeten? In de Hallen is ook een bioscoop! 
 • Tienertip: de Amsterdam Lookout. Voor een Instawaardige foto op dé schommel van Amsterdam (hoogste van Europa). Buiten de schommel is het observatiedek en de tentoonstelling de moeite waard.
 • Met kleine kinderen ga je naar de OBA, ofwel de openbare bibliotheek Amsterdam (Oosterdok). Voor een ontmoeting met Lars de IJsbeer bijvoorbeeld. Kids kunnen op gezette tijden gratis knutselen bij Maakplaats 021. Zie voor aanbod de website.
 • zijn je kids gek van het Muizenhuis? Ga dan naar het mini-museum op Muntplein 8!
 • In de stad van de fietsen kun jij niet achterblijven. Ga fietsen met een gids en leer nog veel meer van deze toffe stad!
 • Leer alles over geluk bij de tentoonstelling Body Worlds op het Damrak. Lees hier meer over Body Worlds.

Overnachten in Amsterdam met kinderen

Appartement met aparte slaapkamer: Cityden Museum Square
Centraal gelegen hotel: Hoxton
Budgetkeuze: Stayokay Vondelpark
Hip en Trendy: Volkshotel
Luxe: Conservatorium, hotel de L’Europe, Sofitel the Grand, the Dylan.

Vervoer in Amsterdam

Wist je dat er een Amsterdam City Pass bestaat? En dat je deze 12 maanden lang mag houden? Dus ook heel gunstig als je vaker een ‘dagje Amsterdam’ doet.

Verder raad ik gewoon aan je OV-chipkaart op te laden. Of een dagkaart te kopen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *