Ach, wat een prachtig weekend heb ik gehad met mijn drie niet blonde vriendinnen. Wat een memorabele avond was het. En een heerlijk weekend, waarbij we het voor het eerst enorm troffen met het weer! Al vijf jaar doen mijn niet blonde vriendinnen en ik een weekend zonderen mannen en kids (we hebben 1x met de kids iets gedaan, was een tikje hectisch achteraf).  Eerder waren we in Antwerpen, Amsterdam, Lille, Zeeland en dit jaar in Center Parcs. Van tevoren vroeg ik me een beetje af of ik dat leuk zou vinden zonder kids.

Maandag

De eerste dag van een vers schooljaar.


Noor heeft vreselijk veel zin om haar vriendinnen te zien. Pippa is gematigd negatief over een hele week naar school. Dat kan toch ook wel wat minder?
‘s Avonds gaat Noor voor het eerst naar modern ballet. Ze vind het fantastisch en komt helemaal happy terug. Vet stoere muziek (5 Seconds of Summer met Youngblood) en een nieuw pakje..

Dinsdag
Werken en kids mee naar huis. Twee in totaal.

Woensdag
Vandaag gaat Pippa voor het eerst naar ballet bij Danscentrum Chantal. Ze vindt het behoorlijk spannend. Maar het gaat uiteindelijk goed en ze is helemaal happy. Daarna breng ik even mijn camera weg en halen we kadootjes voor de komende jarigen.

Donderdag
Werken. Dingen doen. Geen idee.

Vrijdag

Dit ligt op mijn bord, hoe lief! (als je dan iets leuks ziet kun je het kopen mama)

Ik zit om elf uur met nat haar in joggingbroek achter mijn computer te werken als mijn vriendin L appt dat ze met de trein naar Neerpelt gaat en daar om half twee kan zijn. Help! Ik had er even niet op gerekend, sluit alles af. Gooi mijn spullen in een tas, lunch nog even met Pippa en P. (want beloofd aan Pippa) en ga dan op weg naar België voor een weekend fun met mijn Vlaamse matties. Met een tas gevuld met meukkado’s (en ook een paar leuke) voor het dobbelspel. Alleen kon ik het dobbelspel niet meer vinden, dus heb ik heel snel alles uitgeprint.
Vlak voordat we aankomen bij Erperheide zie ik zes straaljagers over komen denderen. Wha! In- en ingelukkig zit ik in de auto te stuiteren. Moet wel wat spotters ontwijken die langs de weg lopen. L merkt op dat er iets te doen is en iets later zien we een spandoek van de Airforce dagen. Nice!
Nadat we onze spullen in de cottage hebben gedumpt zetten we de auto weg en ploffen neer bij de open haard in de market dome. het is per slot van rekening Happy Hour. Met veel plezier testen we vier verschillende cocktails (twee per persoon hoor).


Ondertussen is ook J. gearriveerd. En aangezien R laat weten dat ze het niet meer gaat redden naar de gourmet, gaan we maar met zijn drietjes eten. We hebben best trek inmiddels.
‘s Avonds dobbelen we om de beste kado’s en ik ga naar huis met ongeveer 16 gezichtsmaskers. Ik zal de komende tijd dus snel mooier worden.

Zaterdag
We hebben onszelf verwend en van tevoren ontbijt bij geboekt. Het is zo verschrikkelijk uitgebreid. En heerlijk. Ik zie gezinnetjes stoeien met kinderen en hageltjes die tot op een meter rondom hun tafel verspreid liggen en lurk nog eens gedachteloos van mijn koffie. Fijn om naar te kijken.

 

We boeken een Center Parcs Experience. We krijgen een enveloppe, sleutel, een kaart en een app en moeten opdrachten doen, puzzels oplossen en zodoende uitgangen elimineren. Het is enorm spannend. We halen genoeg punten en hebben nog maar 1 uitgang. Hop! Er naartoe. We vinden een kastje. Onze sleutel past… EN… Niets. Geen code. Bellen naar de receptie. ‘Awel, dan heeft iemand die code waarschijnlijk meegenomen.’


Bij de receptie geven we nog aan dat het nogal een deceptie was. Geen aanrader deze beleving in elk geval.
TIP: BOEK DIT NIET.

Anyway… ik doe een powernappie. Ben tenslotte 10 jaar ouder dan sommige anderen in ons gezelschap. Daarna wil L een rondje lopen en ga ik mee.

‘s Avonds gaan we naar het buffet. Heerlijk eten! Een van de betere van Center Parcs. Nee, dat is niet overal hetzelfde. Wat ik in Les Trois Forets at is echt anders. Vervolgens gaan we door voor de cocktails. Stoere meneren die deelnemen aan de Airforce dagen lopen af en aan naar de bar. Het is net Top Gun in het echt.

Zondag
Nog maar eens naar het ontbijtbuffet. Omnomnom. Wat is het genieten. Daarna gaan we zwemmen. Ik moet er even zin voor maken, maar als ik er eenmaal ben vind ik het zelfs zonder kids leuk. Het is totaal niet druk. Echt heerlijk.

Na wat bubbelen buiten (het is zulk mooi weer!), gaan we terug naar de bungalow om R uit te zwaaien.

We mogen nog shoppen en vleien onszelf dan neer het op het terras voor een lunch. ‘We hebben niet zoveel honger’ zeggen J en L en bestellen samen een ‘plankje’. Er komt ongeveer een meter eten op tafel.

En dan is het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Er wordt besloten volgend jaar toch echt een nachtje er aan vast te plakken. Hoera!

Oh en ik vind nog wakkere kindjes thuis. Yes!

De vorige whereabouts lees je hier: #232

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • ik kom er net achter dat we een dubbele boeking hebben op zaterdag, eten bij onze vrienden en kaartjes voor Tash Sultana… k***TTT
  • veel afspraken ‘s avonds
Print Friendly, PDF & Email